Zatvaranje zimske brazde

Što se tiče pripreme jedan je sasvim dovoljan. E sad, u zavisnosti od parcele i populacije korova, ovako tople zime izmame rano napolje te korove pa bude dobro da se predje sa nečim....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Tako i kod mene. Lepo se uzoralo, izmrzlo, lagano jedan prohod bi mogao, ali trava vec krenula. Na nekim parcelama gorusica kao repica velika.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Što se tiče pripreme jedan je sasvim dovoljan. E sad, u zavisnosti od parcele i populacije korova, ovako tople zime izmame rano napolje te korove pa bude dobro da se predje sa nečim....

Ja sam pre neki dan prešao tanjirano pa gruberisano strnjiste drljacom.
Ostalo je dosta samorasta psenise pa sam hteo sto pre to da pocupam. Videcemo kako ce sada izgledati

Ja sam tanjirao strnjiku, pa total, pa gruber pa onda opet tanjirača jesenas. Kod mene nema samorasta

Imate diskosne sejalice,cemu potreba za terminacijom korova pre setve,nece pustiti seme,total pre setve ili posle,i to je to.Sejalica ce svejedno posejati isto bila njiva cista ili dzungla.Prosle godine je meni diskosna sejalica sejala u dzunglu palamide,moja jedina greska sto nisam pre setve totalisao,jer je suncokret nicao a ona se jos nije osusila pa ga je gusila malo vise ...A sejalica je njeno odradila,svako seme je niklo.
Da ja imam diskosnu sejalicu ,probao bi sve i svasta,poslednje o cemu bih razmisljao je uspesno usevanje,za razliku od govnjive nodetke i jeb ...raonog ulagaca.

Imate diskosne sejalice,cemu potreba za terminacijom korova pre setve,nece pustiti seme,total pre setve ili posle,i to je to.Sejalica ce svejedno posejati isto bila njiva cista ili dzungla.Prosle godine je meni diskosna sejalica sejala u dzunglu palamide,moja jedina greska sto nisam pre setve totalisao,jer je suncokret nicao a ona se jos nije osusila pa ga je gusila malo vise ...A sejalica je njeno odradila,svako seme je niklo.
Da ja imam diskosnu sejalicu ,probao bi sve i svasta,poslednje o cemu bih razmisljao je uspesno usevanje,za razliku od govnjive nodetke i jeb ...raonog ulagaca.
Ne zaboravi jednu jako bitnu stvar, korovi crpe vlagu i hranu iz zemlje.

Isti slučaj sam imao prošle godine. I baš zbog toga se ide dok su korovi mali. Posle se otme i hemija ga teško rešava...

Sa korovima je bolje spreciti nego leciti, cim se jednom dobro uzile korovi drljaca ne moze da ih pokida tako je i sa hemijom, duze joj treba deluje i onda biljka boluje i gubi potencijal za prinos

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh