Ovo ćereslo kod nas u ataru radi perfektno.Ispegla zemlju samo tako a treba dobro ždrebe da vuče, jeleni osmice rade sa njima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čudno, to su jake mrcine i još drugi prohod, oni bi trebali i 10m zahvat da vuku bez problema ali no.Osmice 8430, širina je čini mi se 8 metara.Ono je strašno kada prođe putem.Brazdu zatvaraju teškim drljačama a ovim rade predsetvenu pripremu.
Malo OFF.Ma ovo je zemlja pepeo, friško oranje zakrkao ga 12-15cm dubine a toliko i traktor upada i gura kubik zemlje na dasci normalno da će sakriti tragove, mi kad bi ovako radili od vlage ne bi ništa ostalo, oni imaju sigurno daleko više i padavina a sigurno za predsetvenu obradu ne koriste setvospremač već neki kombinator sa V-ring valjcima da sabije koliko toliko inače bi sejalice napravile bankove ko da seju krompir.Sa ovom dubinom rada kod nas bi povadio sve grudve napolje pošto nije izmrzlo a ovaj snimak je po meni čist marketing (zbog tipa zemljišta), daj da vidimo u težim zemljištima kako radi i sakriva tragove na 5-7cm dubine, gde je zemljište lepljivije i teže prolazi, žetveni ostaci, nemože daska da gura stalno kubik zemlje, kod nas kad bi ovako gurala bila bi do grede zemlje.Poštujem lemken, nesumnjam u kvalitet i rad i rešenja oko podešavanja ali ovo na snimku mi ništa ne znači dok ne vidim još u nekom drugom tipu zemljišta.
I? Jel sad bolje radi? Da li si ikad imao ovakvu pripremu?@sinisa1979 Pustio sam rotore na pretposlednju rupu, popličio i sad se tragovi točkova samo naziru.
Druže vrati se par stranica unazad da vidiš kako je započela diskusija. Uopšte nije reč o tipu zemljišta i teškoj drljači, nego o ispravnom podešavanju setvospremača gde mnooogo njih greši (kada je imt-ov u pitanju pogotovo).Al se pesak stegao samo tako teska drljaca samo golica glistama ledja.
Naravno da je drljača za ovo mama! Možda da se nije ovoliko čekalo i da se dva puta pređe spremačem, možda bi bilo dobro. Ali gorivo, vreme... znam, sve mi jasno. Jedino opravdanje tako nešto raditi je ako vlasnik parcele nema drljaču. @North ARMY Što nisi probao par metara? Nije tvoje?
Radice tu teska,samo dosta kasnije. Ako bi se ovako rano uradilo bilo bi nepovratno unisteno ovog proleca.I? Jel sad bolje radi? Da li si ikad imao ovakvu pripremu?
Druže vrati se par stranica unazad da vidiš kako je započela diskusija. Uopšte nije reč o tipu zemljišta i teškoj drljači, nego o ispravnom podešavanju setvospremača gde mnooogo njih greši (kada je imt-ov u pitanju pogotovo).
Naravno da je drljača za ovo mama! Možda da se nije ovoliko čekalo i da se dva puta pređe spremačem, možda bi bilo dobro. Ali gorivo, vreme... znam, sve mi jasno. Jedino opravdanje tako nešto raditi je ako vlasnik parcele nema drljaču. @North ARMY Što nisi probao par metara? Nije tvoje?