Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se sa tobom,zato gledam da prvi prohod ili ti zatvaranje brazde prođem što ranije,i da me nije briga koliko idem duboko,zbog zatvaranja razora na sredini,i nervanvina...a drugi prolaz isto gledam da bude što ranije moguće,al to zavisi od godine,i da idem što pliće ...često ako godina dozvoli početkom ili sredinom marta uradim pripremu i inkorporaciju uree,i u aprilu bude savršeno što se tiče vlage...naravno datumi nisu striktni,opet ponavljam svaka godina je za sebe...Bas zbog te sabijenosti mi jedan prohod drazi, 20-30 dana pred setvu tako se jepo slozi da mi prosto griota dirati jos jednom da rovim i isusujem.
Znaci nije rano da se baci UREA sredinom marta ako je setva recimo sredinom aprila? Koliko ides predsetveno i da li kasnije dodajes nesto azota? Ja idem kasnije pripremu bas zbog djubriva, nesto mi rano deluje mesec dana pre setve plasim se da ne bude kisovito pa da ode mnogo dole a posle kako vreme prolazi i biljka raste azot sve dublje.. Svakako gledam nesto da menjam jer imam jako slabe prinose kukuruza i kad je dobra godina pa je svaka diskusija korisnaSlažem se sa tobom,zato gledam da prvi prohod ili ti zatvaranje brazde prođem što ranije,i da me nije briga koliko idem duboko,zbog zatvaranja razora na sredini,i nervanvina...a drugi prolaz isto gledam da bude što ranije moguće,al to zavisi od godine,i da idem što pliće ...često ako godina dozvoli početkom ili sredinom marta uradim pripremu i inkorporaciju uree,i u aprilu bude savršeno što se tiče vlage...naravno datumi nisu striktni,opet ponavljam svaka godina je za sebe...
Uglavnom ne volim da idem spremačem tik pred setvu...to sam uradio samo 20te jer sam bio u blesavom karantinu mesec i kusur dana,i tad mi je nicanje bilo najgore u životu...
Što čekaš 10-mart?kad vidim kod vas kako lepo to izgleda dodje mi da krenem i ja ali necu jos uvek,od 10.marta vec krecemo ako ne bude nekog snega baba marta zna da ga zagudi
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Azot se ispira, cinjenica... ali je isto tako cinjenica da je za spustanje azota 1 m u dubinu potrebno 500 litara/m2. Tako da opustenoZnaci nije rano da se baci UREA sredinom marta ako je setva recimo sredinom aprila? Koliko ides predsetveno i da li kasnije dodajes nesto azota? Ja idem kasnije pripremu bas zbog djubriva, nesto mi rano deluje mesec dana pre setve plasim se da ne bude kisovito pa da ode mnogo dole a posle kako vreme prolazi i biljka raste azot sve dublje.. Svakako gledam nesto da menjam jer imam jako slabe prinose kukuruza i kad je dobra godina pa je svaka diskusija korisna
Па незнам шта би рекао, и код нас оће да остане ту и тамо ал ништа страшно.@Shale
Ja sa takvom lakom drljacom nema sanse da zatvorim tragove tockova u jednom prohodu.....isti traktor i gume,novi klinovi na drljaci,i jos sam stavio nekoliko dugackih iza svakog tocka ...Jedino nemam rotore,valjda oni pomognu ?.
Ja imam i onaj trip da ce korovi da mi "pojedu" azot Ali ovo si u pravu, to spustanje ne ide bas tako lako, treba dosta vremena i padavina..Azot se ispira, cinjenica... ali je isto tako cinjenica da je za spustanje azota 1 m u dubinu potrebno 500 litara/m2. Tako da opusteno