cicimoric
Član
Kukuruziste jesenas jednom tanjirano + podrivac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uh kakve slatine imas, ima i kod nas u juznom banatu ali ovde bas ima mnogo toga....I mi smo poravnali negde suvo i tvrdo negde jos vlazno i mekano a negde jos stoji voda pa nismo ni radili tako da ima svasta
Potukao se prosle nedelje sa dva sarplaninca pa sada vida rane junackeА где је вучко да трчи поред трактора?
Ceo atar nam je tako saren, tek se vidi pravo stanje sad kad se snima sa dronomUh kakve slatine imas, ima i kod nas u juznom banatu ali ovde bas ima mnogo toga....
Jednu parcelu od 22 kj sam orao. Nisam jos radio tu parcelu ali znam iz iskustva da su oranja vlaznija od gruberisane zemlje. Gruberisana zemlja se moze poceti raditi u prolece nekoliko dana ranije od orane. Oranje cu raditi sa teskom drljacom. Gruberisana sojista prvi put setvospremacem a drugi put drljacom a kukuruzista oba puta setvospremacem.Cici ako sam dobro pratio na casu ove godine si orao neke parcele posle duzeg vremena ne koriscenja pluga. Moze neko poredjenje od ove godine gruberisano orano?
Gde ima vise vlage? Na oba ides 2x setvospremac?
Ja sam danas vecinu predviđenih parcela za kukuruz preso lakom drljacom da malo poravnam i od sutra ako omane kisa koju najavljuju ..idem razbazujem 3*15 i frezam...pred sjetvu samo preletim lakom brnacom....mozda sa 3*15 pomijesam i urejuJa sam danas za suncokret drljacom zatvorio. Za kukuruz mozgam sta i kako. Trebao bih baciti 3x16 ali čime onda preći? Tanjiračom da ga malo spustim u dubinu ili drljačom da zaravna
Drljacom ces slabije uneti u zemlju, a tanjiracom ces vise podici vlagu. Biraj manje zlo. Po meni drljaca.Ja sam danas za suncokret drljacom zatvorio. Za kukuruz mozgam sta i kako. Trebao bih baciti 3x16 ali čime onda preći? Tanjiračom da ga malo spustim u dubinu ili drljačom da zaravna
koji je ovo spremac, koja sirina? Kako podesis dubinu? Vidim da spremac nema tockove, a kazu da za Belarus traktore mora spremac sa tockom, posto nema finu hidrauliku kao imt....ceka me isto, pa me interesuje kako podesavate dubinu ili su pozeljni tockovi?I mi smo poravnali negde suvo i tvrdo negde jos vlazno i mekano a negde jos stoji voda pa nismo ni radili tako da ima svasta
E tooo, Rau znam da moze da se lako podesi na rotore, super, hvalaЈа вучем Рау 3,30 без точкова дубину подешавам на роторе и топлинг.