Zatvaranje zimske brazde

Ja napravim krug oko cele parcele sa sve uvratinama i onda idem redom, bude ravnije za manevrisanje i sam ulaz/izlaz iz parcele na put a na kraju pređem uvratine još jednom.Ako je slepa uvratina idem u krug bez dizanja setvospremača, manja brzina i vozi.

Sa tanjiracom obicno idem u polukrug, njivu podelim na pola i onda picim u jednu stranu, vratine obradjene, nigde nista ugazeno, a pre svega poravnam razore.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zar je bitno ,poenta je sto manje praznog hoda ,tj sto brze odraditi,bar ja tako gledam.E sad jel u krug od sredine ,spolja,sa strane,ili prohod do prohoda...to zavisi od velicine parcela.

Jučerašnji posao. Sledeće nedelje djubrenje za repu i spremiranje. PRvi rok u petak sledeći ako sve bude kako treba. Glavni rok setve će biti poslednja dekada marta, ako bude sve kako treba.
Jk42JW7.jpg

k8Ns7Oh.jpg

xfWlCxM.jpg

90% oranja su takva kao da je zatvorena brazda. Ne vidim razlog ove godine da rano krenem sa prvim prohodom.
Prosla godina je bila nesto sasvim drugo, pa je bilo potrebno izravnati to uzasno jesenje oranje koje se radilo po suvom.

Nazad
Vrh