Zatvaranje zimske brazde

Ja sam uverenja (jer nemam težu drljaču nego ovu skakutavu malu) da prvo setvospremač da poravna grbava oranja u dublje ide u zemlju,a za finiš teža brljača jer manje izvlači vlagu,a pošto imam samo laku 4 krila ja idem 2 x setvospremač.

I ja slicno tako radim zadnjih par godina posto za sad nemam tezu drljacu. Jedino sam prosle isao lako drljacom pred setvu jer se bas dosta lose radilo spremacem (imam samo 1 red rotora)

Ako su ti lepa i ravna oranja sto bi radio sa setvospremacem,drljaca ce to odraditi,jel si stavio rotore na onu zelenu.

Iznenadices se sad kad joj stavis rotore,negde cak neces smeti dvaput toliko usitni.Ja ove godine planiram 1 prohod i sejanje.

Iznenadices se sad kad joj stavis rotore,negde cak neces smeti dvaput toliko usitni.Ja ove godine planiram 1 prohod i sejanje.

Kada je ravno oranje kod mene se javlja problem što je previše mekana a ravna površina posle jednog prohoda pa traktor previše tone jer su uzani točkovi.Zato sam za ovu godinu nabavio šire gume.bile 11,2 a sada 13,6 .Inače mašina je kao germinator samo nema prednji rotor,a imao sam i polutešku drljaču sa duplim rotorima i bio je isti problem.

Ma zeaju se:osmeh: Kakvo zatvaranje sad ima da se rasklopi i razbuca sve što zakačiš i poteraš u njivi

Misljenja sam da je sada idealno vreme za zatvaranje brazde. Trebalo bi blagovremeno iskoristiti ovakve uslove. Ionako dosta njih sedi kuci i ubija se od dosade. :haha:

Nazad
Vrh