Zatvaranje zimske brazde

Ja mislim da je jos rano, po mom imisljenju potrebno je da bude bar neki malo jaci mrz pa tek onda da se krene polako u zatvaranje vlage, imali smo slucajeva da zemlja bude toliko slivena od padavina da naprolece ako nems diskosnu sejalicu imas problem, ja cu cekati mraz pa posle cemo videti, cim dozvoli vreme to jest ako bude suvo, krecemo.To je neko moje misljenje.

I za nasu zemlju je rano zatvarati brazdu,pre par godina smo probali,pa se toliko sleglo preko zime,da je u prolece bilo kao beton.

I za moju zemlju jer rano sad, ove godine sam probao u januaru i krajem februara. Mnogo je bolje bilo gde je krajem februara zatvoreno. Ovo iz januara beton, jedva sam spremio i posejao. Mada svaka godina je prica za sebe. Ova je za sve bila specificna

juče sam malo skakutao po kabini :osmeh:
15192660_10205739284161348_7771216793545292239_n.jpg

Poslednja izmena:
Željkoo jesi li ovo već primenjivao ranijih godina? jel se pokazalo bolje sad neko kasnije u februaru martu? Ja sam ostavio da malo izmrzne pa onda kad dozvoli vreme u februaru pređem tanjiračom i lepo se usutni.

Radio sam ranije kad stignem i kad ako vreme dozvoli.Bilo je dobro tada nekako mi je lakse da sada isecem to oranje jer manje ugazim zato sto je taze orano i kada to izmrzne onda drljaca i bude ok.Teska je zemlja ovde desava se da bude prolec kisna i kada onda udjem da spremam njivu moram da ugazim dosta da bih poravnao jer brazde su neravne posle toga ako ne padne kisa obicno nicanje bude lose jer bude suvo izmedju brazda a ovako je ravno i svuda ima vlage.Neznam dal je bolje ili nije nebih da pametujem neko ima lepu zemlju moze da ore i u prolec i bude dobro.Meni ovako odgovara nekako mi je lakse da sada odradim deo posla.

Nazad
Vrh