Zatvaranje zimske brazde

I kod mene je radila prosle godine,ove ce morati tanjiraca plitko.

Ja sam danas video zetora novije proizvodnje sa drljacom koji je zatvarao brazdu u blizini Debeljace, taman pre kise. Obisao sam dve moje njive danas, bas je lepo izmrzlo oranjre I nekako se slozilo, ja ne ulazim u njive do setve repe.

Ja sam danas video zetora novije proizvodnje sa drljacom koji je zatvarao brazdu u blizini Debeljace, taman pre kise. Obisao sam dve moje njive danas, bas je lepo izmrzlo oranjre I nekako se slozilo, ja ne ulazim u njive do setve repe.
Kod nas je Kosava uradila zatvaranje brazde samo tako...sva oranja koja sam video su odlicna i dirana a i ne dirana!Djubrivo se nikad lepse nije bacalo,kao po asfaltu...

Zatvaranje radim prvom u jednom prolazu kao ovo juče na slici. Pred setvu razbacim prihranu i onda drugom bez tegova. Ako je malo lošiji kvalitet takve obrade stavim i tegove ali u tom slučaju malo podignem krila, vatru na klipove i eto prašine iza mene.

Malo ti je mala drljaca ja sa 539 sam radio sa cetverokrilnom uzbrdo 1 dirktna nizbrdo 2 direktna, sad sam uzeo malo tezu drljacu nego sto sam imao prije klinovi su 20*20*200mm jos moram vidjeti napraviti rotore koliko otprilike izadje jedan rotor dok se napravi.

Ja danas zatvorio oranje koje je orano pre 10 dana, malo losije ispalo oranje, ali se sada lepo poravnjalo, ima jos uvek grudvica, ali valjda ce do aprila jos kise i mraza da razbije to, pa tanjiraca jednom i setva

Jucer prihranjivali psenicu i dok se stari vozikao po njivama ja sam setao po obliznjim oranjima sto mojim sto tudjim. Sve je jesensko oranje nesto dublje nesto plice. Nitko pa ni ja nije zatvarao brazdu i opet se lijepi za cipele a bilo je vrijeme idealno za prihranjivanje, nista se za gume nije lijepila zemlja.

Danas je jedan iz sela drljao oranja i mislim da je napravio gresku. Jos je na mjestima blatnjavo...

Ja sam danas tri naj gore poorane njive potanjurao jedan trag da malo poravnam brazde i mislio sam ovih dana zemlje gdje je planiran kukuruz i soja podrljati a ostatak cu prije sjetve morati tanjurati da se ispusti visak vlage koja se jako dobro nakupila u zemljistu. Ove godine je na mom terenu zatvaranje vlage za sjetvu proljetnog jecma i zobi nepotrebna operacija. Vlage ima i viska.

Danas prešao setvospremačem parcele koje sam jesenas nakon oranja istanjirao.Ispalo je odlično a tu ide lucerka sredinom Marta.

Nazad
Vrh