Koliko je savetodavaca po statistici prisutno na poljoinfo,najvećem forumu na tlu ex Yu ili nisu hteli da dele savete besplatno kao ovde prisutni.
dobili ste posao snova,bez neke odgovornosti i budite time zadovoljni,tj prezadovoljni.
Koliko je savetodavaca ovde prisutno?A Ko to zna?Još ću jednom napisati,ja nisam agronom,nisam savetodavac u ovom programu i mene ne plaća država,a savete zaista ne delim bas besplatno.Temu sam počeo da pratim iz radoznalosti,jer sam i sam poslom svakodnevno vezan za poljoprivrednike i smatram da selu treba znanja,a pogotovo u ruralnim delovima.E sad koliko ce ovi savetodavci u tome uspeti ili neće i da li im je u moći da uspeju(ličnoj i sistemskoj) o tom potom,ali opet od nečeg se mora početi...Ima tu ljudi koji su sigurno odlični u tom poslu i sa velikim iskustvom i koji u svojim sredinama mogu pozitivno uticati i na edukaciju i na udruzivanje,osmišljavanje posla,a sigurno da ima i onih koji su bukvalno neupotrebljivi(a znam i takve),a da su dobili posao snova kako Vi kažete,tu se ne bih ni malo složio.Što se tiče samog foruma,sviđa mi se,možda je i najveći ali sigurno da nije i jedini i da nije mera znanja a ni samo prisustvo na njemu,po mom mišljenju internet podjednako širi i znanje i neznanje...pa gde se ko nađe...Takođe sam primetio još jedno,ovde niko savetodavce ništa nije ni pitao,što bi opet trebalo da znači ili da imamo znanje koje preliva ili visok nivo sujete,a ipak i molim Vas da mi ne zamerite i ne razumete pogrešno,a mislim na nivo celog društva(ne na pojedince),gledajući šta i koliko proizvodimo ipak bih se kladio na sujetu.
---------- Poruka napisana u 05:47 ---------- Prethodna poruka je at 05:29 ----------
I ajd i da ispričam i jednu zgodu koja mi se juče desila,imadoh priliku da me na putu stopira žena,ispostavi se da je savetodavac(ima ih ovih dana po selima),što bi rekli ovde na forumu stvarno neka fina i pozitivna osoba,puna volje i želje za radom što treba ceniti, snalazi se tako za prevoz i sticajem okolnosti me zamoli da stanemo ispred jedne kuće.Ljudi je stvarno lepo primili,manje više ruralni kraj,sedosmo ali se kod njih zatekao čovek koji je iz susednog sela i koji je baš bio neprijatan kada je čuo ko je ona i zašto je došla...te su počeli komentari tipa e jedva čekam da kod mene dođu ti agronomi pa da ih ja preslišam da vidim šta oni znaju(zaista svaka čast svakome,ne govorim o pojedincima i svaka čast iskustvu i svakodnevnom radu ma kakvo ono bilo,ali neću da poredim nivo nezavršene osnovne škole i pismene osobe sa faksom koja je radila u struci),ženi neprijatno,a pravo da Vam kažem i meni.Tog momenta kad je već preterao,ja mu dadoh vizit kartu i kažem,evo me došao sam ajd sad da popričamo...čovek samo pogleda vizit kartu,vide ko sam,odakle sam,gde radim,pocrvene i više ne reče ništa...ja počeh da ga zapitkujem,on manje više ćuti i posle 5 minuta se pokupi i ode...I zato kažem svaka čast svima,nikome nije lako,ali ipak podrška agronomima,želim im svaki uspeh i napredovanje a narodu znanja treba i u selu i u gradu!