Zamena mleka u ishrani teladi

Jel uzimate Megi za telad?kakve su mu cene sad?jel bese ide 35 kg megija i 65 kg zitarica?

Ja uzimao samo jednom, moja telad ttad nisu htela da ga liznu, pojela ga neka junad. Patentom pre- calfi i start-calfi brišu, gotov koncentrat . Ali ne znam cene, nisam uzimao skoro

Moji su sad na prekalfiju a kasnije ce na start kalfi.86 i 76 din.po kg kostaju.al kasnije kad prerastu startkalfi kontam da mi se isplati da radim sa Megijem.

Ibeka panto,zamena za mleko,da li neko zna koja je razlika po bojama dzaka?
Sastav slican,uvoznik drugaciji

Koliko tele popije te zamene, imam neku ponudu telad 15 dana stara oko 50 60 kg teska 500 e, koliko treba zamene za mleko i vremena da se zaluci odnosno vise ne poji

To je mnogo jeftino,ta mala telad simentalaca idu u zadnje vreme 600e pa se ljudi frljaju po oglasima i do 700. Velika je zajebancija sa njima,ja odavno prodavao male,pa sad uzeo opet 5 da pojim,treba ti 2-3 dzaka po teletu,po 25kg zamene i 2-3 meseca starosti da bi ga zalucio,da jede koncetrat po volji,naravno zavisi i od teleta

Ja uzimam tako od 3 4 nedelje telad i provucem se sa jednim dzakom,mozda malo jace ali nek je i dzak i po i jos jedan dzak megija to je 100e trosak ...ali posao i rizik u p.m.na ovim temperaturama...

Nazad
Vrh