Zabava, smešne slike, video i ostalo.7 deo.

Cajka ti se ovdje koristi vecinom za turbo folk muziku koja dolazi iz Srbije , ali sa naglaskom polugole kafanske pevaljke.
Narodnjaci klubovi , muzika gdje se slusaju cajke, kad otvoris crnu kroniku nemoze da prodje a da nema neki tekst , izboden u narodnjackom klubu... pucnjava u ... tuca u ....
Nabrijan od brijati , spreman.
Pila , jako dobar auto (testera).

Hvala na odgovorima iako ne kontam, zar nije lakše reći naoštren, kakvo brijanje i nabrijanje... Odakle potiče reč CAJKA, koji je genije to smislio, jasno mi je što kod nas prave idiotske reči tipa: targetirati, svašta-nešto, likuša, wtf i slične ali kad čujem da kažu NAJDOMINANTNIJI prođe me takva jeza i sreća je što tu budalaštinu i totalni pleonazam uglavnom čujem na televiziji, da mi to neko uživo kaže, mislim da se ne bih suzdržao da mu izbijem sve kljove...

Eh, kad bi svi pričali tako da ih svi razumu...

Prvi dan srednje škole u Novom Sadu, u razredu i Novosađani i mi iz provincije, tek se upoznajemo... I priča jedan Novosađanin: "uuu, što je bilo dobro sinoć na žuraju, bacio sam peglu u kadu..." Slušam i ne shvatam, jasno mi je šta je žuraj, ali zašto je bacio peglu u kadu? I pitam: "što peglu, je l' se obio emajl?" I nastade tajac, komplet društvo koje je slušalo dogodovštine sa žuraja počne da se zgleda i na kraju svi pogledi završe na meni. Vidim da im nije jasno šta pitam pa pojasnim, kako se pegla našla u kupatilu i zašto ju je bacio u kadu. E tad je većina prsnula u smeh, i objasne mi da nije reč o pegli za peglanje veša već o povraćanju zbog previše alkohola. I nije im bilo jasno kako ja to ne znam. E pa ja stvarno nikad do tad nisam bio čuo taj sleng, bar kod nas nisu tako pričali...

Poslednja izmena:
Da, svašta nešto ... Od tog (kako da ga nazovem) izraza me podilazi jeza. Ni čak šta više nije daleko.
Ima još: pada dole - ma pada gore ali ga hebe gravitacija;
izađi napolje.

Poslednja izmena:
Cajka ti se ovdje koristi vecinom za turbo folk muziku koja dolazi iz Srbije , ali sa naglaskom polugole kafanske pevaljke.
Narodnjaci klubovi , muzika gdje se slusaju cajke, kad otvoris crnu kroniku nemoze da prodje a da nema neki tekst , izboden u narodnjackom klubu... pucnjava u ... tuca u ....
Nabrijan od brijati , spreman.
Pila , jako dobar auto (testera).
Jasno mi je to, ali svaka ta nova nakaradna reč ima neki koren, tj kako je nastala, npr LAJKOVANJE od engleske reči like, sviđati itd. Cajka je nastala od???Kod mene kad neko kaže Abulahanga celo selo razume dok sa strane nikom nije jasno šta to znači ali znamo ko je to smislio. Reč CAJKA sam čuo u pesmi Cajka iz Novoga Sada i sad kod hrvatijanaca pa mi nije jasno da li su je uzeli iz te pesme ili odakle?

Cajka je prvo znacila isto sto i u Vojvodini , saljiva pjesma tamburaska ,cesto becarac , sa bezobraznim tekstom , a Cajka ili cajka znamo sta simbolizira , pa su kasnije obuhvatili sve kako mi kazemo narodnjake pojmom cajka . Jesi navalio na jedan pojam , izgleda da ti treba cajke malo :ROFLMAO:

Micko je ziva legenda, umetnicka gromada, nesto sto se jednom radja u 100 godina, ALI se ceo zivot bori sa vetrenjacama.
Nadam se da se dobro zabavlja 😜

Nazad
Vrh