Za motoriste, Koji motocikl vozite?

Ja ću verovatno prodavati moj Derby Sendu uskoro.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Пита човек шта је највеће што се вози са АМ катогоријом... Сетио сам неколико тестова из једног 'талијанског мото часописа из друге половине '90-их, неког моторина са рамом и мислим ослањањем "Јамахе" YZ 125 и и тим стандардним "Минарели" мотором. Као у пркос, не могу да се сетим под којом марком се продавао, али је био упечатљив на фону нпр. тада популарне "Априлије" RX 50 - груб и робустан, чак и да га назовем хипертрофираним (ко је направио ђир на чисто спортској YZ, зна да нема ничега елегантног на њој), потпуно различит од лепе "Априлије". Ал' оба моторина 50-тке... И да ме ...еш ако бих могао да се сетим како се звао тај моторин.

Ma јок! Није "Ђилера" нешто баш таква да је заборавиш па ни егзотика типа "Малагути", "Мотохипсанија" или штагод од тих ситни фирми да се сетиш. Ово беше нешто за шта нисам чуо ни пре, ни после. "Синуће" ми некад шта је.

Него, тај назови АПН-ац кога сам се сетио, ево неки тазе клип гушта склапања из кутије тог моторина.

Gdje da nađem karike za motor?
Fi 75 mm.
Kompr. 1mm 2 kom.
Uljna 2,5 mm 1kom.
Motor je atv bashan i nisam odgonetnuo koja mašina je u njemu. Neki hibrid na koji je dodao ko je šta imao i to tako tvornički funkcioniše. Imao sam problem sa kardanom između reduktora vuča i mašine pa sam vadio mašinu a pošto troši ulje i pod gasom dimi, pogledam i karike. Uljna je baš potrošena.
Promjenio bi cilindar klip i karike ali nemam pojma gdje to naći pa bi probao samo karike. Na cilindru nema riseva a ni klip nije oštećen. Obično bude taman ili crn sa strane gdje propušta kompresiju a ovaj je bijel bez oštećenja pa za moje potrebe može da traje.

Nemogu naći tu dimenziju.
Neznam od čega odgovara. Od kompresora je deblja. Od nekih motora tanja ili nepaše fi.

Дај само фотку од саме машине, агрегате, да тако кажем. "Башан" никад није користио неку претерану егзотику од мотора.

И ако има на левом боку мотора, скроз доле, нешто као плочицу на којој пише број мотора, у првом реду је ознака мотора, облику 154FMI, 166FMM или нешто слично, са или без два слова испред ознака (када се "Башанов" мотор, а не купљен од другога, та прва два слова би била BS).

300 kubika.
Jedina oznaka koja postoji je ugravirana kao sitnim tačkicama.
175 YMN
80124025.
Ispred i iza zadnjeg broja je petokraka zvijezda.
Sike? Komplikovano. Ako može broj vibera u PP može slika koliko god treba.

Ma OK је - слике не требају. Јасно је шта имаш - тристотку, али на жалост, они су доста ретки. Обично за те ситне квадове до четврт литре иде неки масовни мотор од мотоцикла, па се увек покрпиш за делове. Не знам стање са деловима у твојој околини и код "сусједа", али да си овде или имаш начина да некако допремиш карике, ако имају одговарајуће, ја бих ти рекао да покушаш у Лазаревцу у "Мото шарк" (имаш вероватно контакт на "Купујем продајем", а ако не, "Алиекспрес" нема да нема, само мало да лопаташ све те трговце тамо.

Baš nekako pogodim na te unikate. Imam kosilicu samohodnu rotacionu za koje teško pronađem dio.
Nije problem naručiti kad bi znao od čega odgovara. Ima ljudi koji bi pomogli.

Одеш на "Алиекпрес" и у поље за претрагу просто напишеш типа "piston rings 75 mm 300cc", па лопаташ у резултатима који ти искоче, да видиш да ли пишу димензије или помињу "Башан", 175 YMN и слично. И нема "од чега одговара" - оно 175 YMN je стандардна индустијска кинеска ознака за једноцилиндраш намењен мотоциклу са ваздушно-уљним хлађењем пречника цилиндра 75 милиметара и запремином око 300 кубика. Само та ознака је довољна да ти сузи потрагу, да можеш сам да се снађеш.

Хе, синуло ми је... "Башан"... Купио и мој комшија неки њихов полован квад од четврт литре, са ОHV мотором, а-ла "Нонда" ЦГ, али са воденим хлађањем. Било нешто изломљено на глави и он покушао да нађе нову. ЦГ клонови ваздушари су сви мање више исти, али они са воденим 'лађењем нису - нову главу није нашао, а стару је носио у своју фирму, где све могу да заваре, али су се ипак много зезали. Било је много псовања 'ебеног "Башана" и све њихове "аеронаутике" (фабрика измешу осталог прави и неку ваздухопловну опрему и у имену им и пише нешто "аеронаутичко". Заиста су они који због неке ситнице ти загорчају живот када покушаш да их средиш.

Gdje da nađem karike za motor?
Fi 75 mm.
Kompr. 1mm 2 kom.
Uljna 2,5 mm 1kom.
Goetze 08-520500-00 tu imaš kompresione karike 1mm ali ne i uljne od 2,5mm.
Ne znam kakva ti treba uljna karika (mada pretpostavljam). Ovde u ovom setu NPR 120050001400 imaš onu bez opruge a sa urezanim žljebom (bar bi tako trebalo da je). Od 2,5mm kakva ti i treba. Inače ovaj set je malo egzotika i prvo njega juri ako takvu kariku tražiš. Trenutno ima samo 4 seta u Mađarskoj.
A ako ti treba ona standardna uljna karika sa oprugom unutra onda to imaš u ovom setu 02992N0_MAHLE (takođe je uljna 2,5mm)
Sve ovo možeš videti, proveriti i naručiti u https://www.szakalmetal.eu/hr/kontakt/hrvatska

Poslednja izmena:
Apen 6 teram!

Juče-prekjuče ocu od drugara (isto i moj drugar) tražio mašinu za T03 (T11,T12). Ubih se da nađem. Ali sam uspeo. Videćemo šta će stići. Kaže čovek da valja,

Nazad
Vrh