Zaštita vinove loze

Pa podeli gazdinstvo, tj. napravi još jedno sa ugovorima o zakupu bez naknade. Čak čini mi se da ne moraju da budu overeni kod notara, nisam siguran.
 
Danas je palo prskanje .
Svakog momenta sam ocekivao da nam kisa presedne , ali za divno cudo provukli smo se ovaj put.
Proslo je dovoljno vremena , posao uspesno obavljen.

U ovom tretmanu sam koristio Ridomil Gold +

Sicko valjda su mislili da cu zloupotrebiti automizer , da mi novi nije potreban... ali oni zele da unaprede .
Za detalje i savete mozda ti na pp posaljem por.
Mislim da to moze tamo u avgustu , septembru da se odradi.
 
Danas je palo prskanje .
Svakog momenta sam ocekivao da nam kisa presedne , ali za divno cudo provukli smo se ovaj put.
Proslo je dovoljno vremena , posao uspesno obavljen.

U ovom tretmanu sam koristio Ridomil Gold +

Sicko valjda su mislili da cu zloupotrebiti automizer , da mi novi nije potreban... ali oni zele da unaprede .
Za detalje i savete mozda ti na pp posaljem por.
Mislim da to moze tamo u avgustu , septembru da se odradi.

Dobro si uhvatio, ja juce krenem da prskam neke korove ono se naoblaci za 5 minuta i roknu pljusak, sreca nisam krenuo ranije spriralo je i boju sa lista a kamoli otrove :D
 
Imam I ja dva pitanja,
Kako sam skontao glavno prskanje protiv moljca jeste pre cvetanja, koje je drugo po vaznosi za moljca kada bobice pocnu da se dodiruju ili kada pocne sarak.
Drugo , to sam razlicito cuo, prskanje protiv trulezi da li se vrsi u cvetanju ili u precvetavanju. Sada mi vinograd cveta pa ne znam kada da prskam.
 
Da li sme da se mesa bordovska corba + 20:20:20 ?

Isto pitanje si postavio ako se ne varam na jednoj FB grupi svi su ti rekli Ne mesa se .
Skoncetrisi se vise na borbu protiv plamenjace i pepelnice .

Protiv trulezi zastita do pred berbu (voditi racuna o karenci)
 
Pitanje je moje prakticno, kada treba prskati protiv moljca, pomalo oni mogu da lete non stop I kao sto jedna lasta ne cini prolece isto tako I prvi let ne znaci da tad treba prskati ptotiv moljca.
 
Uspeo danas, na jedvite jade, da izbacim 1000l. Sutra još dve o_O.
Traktor će još da čeka, blata do kolena. Da nisam imao ovaj matori Birchmajer bilo bi zeznuto...
Korišćena hemija
Mikal, Sercadis i Linus.

Kod mene solidno prosusilo, nego ima nekih vinskih sorti koje nisu jos precvetale pa ce sacekati jos koji dan za prskanje.

Posle ovih kisa solidno je izasla loza gore. Da li zalamate vrhove sto izlaze visoko preko zice? Mi smo to uvek zalamali ostavimo 10ak cm iznad gore samo koliko da zadrzi pravac da ne ide na stranu. I da li je bolje to raditi pre ili posle prskanja? Sad kad razmislim nikad nisam ranije o tome ni razmisljao ali sad vidim Sicko prska a nije dirao vrhove pa rekoh mozda ne valja prvo da se zalomi pa da se prska koji dan nakon toga..
 
Ja prskanja radim nezavisno od ostalih poslova. 14 dana od tretmana do tretmana, bez obzira na ostalo. Ovo je frankovka koja je kod mene izuzetno bujna, i samo je ona ovoliko izdzigljala. Ovih dana radnici završavaju provlačenje odnosno vezivanje (kod matorih) lastara, pa će ići lagano zalamanje, kako koji stiže.
 
Danas takodje prskali.
Bezmalo sve sorte su ili precvetale ili zavrsavaju sa cvetanjem.
Prosusilo ga pa je moglo traktorom jos od ujutru.
Valis + Colis danasnja kombinacija.

Od sledeceg podizanja loze stupa teska artiljerija:
 
Pretpostavljam da ih niste stavljali jer ima jos nekih sorti koje precvetavaju, bar tako mi radimo jer ima tu u blizini 10ak kosnica pcela i dolaze do kraja precvetavanja pa da ih ne bi pokosili ne dodajemo insekticid dokle god ima cvetova. Za sledeci tretman planiran je Decis.
 
Isti slučaj.. Najviše mi uvek kasni Kaberne, sad je na 50%. Merlo, Frankovka, Italijanski, Župljanka su pri kraju ili skroz precvetali. Sovinjin isto kilavi nešto....
 
Jeste, ali mišljenja sam da je dobro što je pala, baš je kod mene dobro nakvasila zemlju. Tri četri dobra pljuska i na kraju kišica celi dan. Zimu nismo ni imali tako da je ovo premija. Sad da upeče samo i loza ima da poludi ;). I korovi isto doduše.
 
I prethodna sezona je imala ako se nevaram 60 kisnih dana u prvom delu (maj-jun).
Ali je avgust,septembar,oktobar bio samo za pozeleti za berbu.
 
S obzirom da su najavili dosta promenljivo vreme za sledecih nedelju dana dobro je da smo iskoristili ovaj vikend kvalitetno. Jedino ne stigoh da prodjem frezom ali tek je krenula trava tako da nece biti kasno ni posle ovih najavljenih kisa..
Sad kad zazrni dobro ce mu doci padavine (bez leda), jos da se u sledeci tretman doda malo prihrane i mozemo reci da je prolece proslo zadovoljavajuce. :)
 
Nazad
Vrh