stevanleka
Novajlija
Zalio sam jutros sa yara vitom za hlorozu,gledo sam na internetu i meni se cini da je hloroza,a ovo drugo pojma nemam sta je Oticu do apoteke da im trazim magnezijum pa cu da vidim.Hvala puno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postalon ti je prilično dobar preparat za pepelnicu i po mom iskustvu ne zaostaje za skupljim tipa nativo i falkon.A alijansa kolko vidim ima potpuno isti sastav ko Ridomil gold tak da ti je zaštita vrlo dobra ali i prikladna s odzirom na prskanje poslije cvatnje.Kasnije prema berbi ja obično pređem na lakšu artiljeriju tipa nešto bakreno za plamenjaču i sumpor za pepel ali i to zavisi od god . Ako ostane ovaka suša ko što mi je i dosad neću morat ni prskat...
Pozdrav svima na forumu.Da li mi neko moze reci koja je ovo bolest?
Može biti i da je siva trulež, mada je malo rano za nju...obično ona ide kad počne šarak...
No uzmi i za jednu i drugu ( sivu i crnu) nešto u apoteci pa isprskaj...
Nešto mi ovo liči na neke moje postupke u vinogradu...ako si previše skinuo lista, zaperaka i sl. oko grozdova ,pa su ostali otvoreni-goli, pa ih uhvatilo jako sunce...i onda ih gljivica savlada , samo tako...
Lako ovo možeš proveriti ,jer zapazi koja zrna su napadnuta...mislim sa koje strane grozda, i biće ti jasnije..
A sam napad može izvršiti i siva i crna ,a isto tako i plamenjača...koja je gljivica trenutno najjača ona napadne...
Hvala za savet, malo ću pogledati, ionako planiram da isprskam jednom za sivu trulež pa ću taman sve odjednom.