I ja sam danas prskao...Tjt. ne samo danas , još od subote se bavim pripremom...Moralo je pasti jedno okopavanje, kod mene u kraju se kaže "prašenje", tjt. okopavanje, ali u ovom periodu sezone to je samo plitko struganje da bi se uništila trava površinski, nikako se ne preporučuje neki dublji radovi i stvarno je bilo tako, jer je jako tvrdo i suvo...samo nekih par santimetara neke sitne prašine a ispod ispucala zemlja....tako je bar kod mene u vinogradu.
Pored ovoga zalamalo se, uvlačilo i skidali zaperci te razređivali lastari...Cela dva dana mi je trebalo, doduše od nekih devet do tri pola četiri, polako natenane sa kraćim odmorima , doduše ja imam samo trista komada u pet redova...A nekako se namestilo da imam tih nekoliko dana lufta da to natenane odradim , kao da sam planirao i nameštao...a ređe se to dešava.
Što se tiče preparata išao sam sa alijansom za plamenjaču imao dve doze falkona za pepelnicu i treću sam stavio postalon, onda onaj obični za pepelnicu....te botas za crnu trulež...