Zaštita jagoda

vajdate je mnogo skup, Uradi samo ridomil 2-2.5kg po 1h i nakon branja ALiet flash1.5-2kg po 1h i nikad neces imati problem sa fitoftorom:ideja:

Aco, mislis kroz sistem?
Inace, ja mislim da je antraknoza veci priblem od fitoftore a slicni su im simptomi pa se pobrkaju

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

NE kroz sistem nego preko lista, i sa time resavas sve probleme, a najbitnije trulez korenovog vrata, Ridomil prati rast biljke a aliet posle berbe se iz lista spusta u biljku. Preko sistema koliko ja znam terba oko 8kg po 1h da bi bilo efektivno

Cini mi se da su ono jednom u NS cak spominjali 16 kg. U svakom slucaju mnogo

Bas ste me zbunili. Probacu i ja preko lista jer mi tako vise odgovara, mada u ovim uputstvima pise da se ridomil pusta kroz sistem i tako sam do sada radio.

I meni vise odgovara preko lista, dosta je jeftinije ali ne bi se igrao pogotovo nakon prošle kišovite godine. A i ova mi ne mirise na dobro.

Sent from my iPad using Tapatalk

Prvo bakar pa kasnije ridomil. Inace bakar-hidroksid je najefikasniji oblik bakra. Dobar je i cuprablau z jer sadrzi cink

OKo, sve je to lepo sto oni kazu, da imamo neku cenu od 2e po kilogramu, spavali bi u njima i svaki dan pevali ljubavne pesme:haha: ali realnost je drugacija, svi gledamo da uradimo sto bolje mozemo a da sto manje potrosimo. JEr ako ti postignes da te zastita kosta 10-20din po kilogramu, prihrana 10dinara po kilogramu, berba 20dinara po kilogramu, ostala radna snaga, 10-20 dinara po kilogramu, dolazimo do cene da proizvodnja jagode kosta 60-ak dinara bez starnog ulaganja podizanja zasada zar ne. Preko sistema jedino pustam kad kad Fobos , za zemljisne stetocihne i to je to, celokupnu zastitu idem preko lista i za sada se pokazalo solidno

da li neko zna koliko na cisternu od 1000l staviti ridomila i koliko vode pustiti po jagodi ja imam oko 6000 sadnica pa bi pustio kroz sistem posto sam prosle godine imao problema sa trulezi

da li neko zna koliko na cisternu od 1000l staviti ridomila i koliko vode pustiti po jagodi ja imam oko 6000 sadnica pa bi pustio kroz sistem posto sam prosle godine imao problema sa trulezi

Druze, bolje uradi 200-300g Ridomila u 40-50l vode i oprskaj, trulez ploda ti nece resiti ako ridomil pustas kroz kap po kap, tu ide posebna zastita ploda u vise navrata.:ppozdrav:

Verovatno covek ima problema sa trulezi korena, a ne ploda?!
Boomsyte, kako ti radis, da li mesas bakar i ridomil ili odvojeno prskas?

Mislio je sigurno na trulez korenovog vrata. Ja sam isao sa 2kg po jutru ali preventivno. Najbolje je pozvati njihovu sluzbu pa pitati

Bakar jedino mesam sa nekim insekticidom, a ridomil ide posle 7 dana sa startnom prihranom. Probajte kombinaciju 2-2.5kg ridomila po 1h preko lista i aliet flash2kg po 1h posel berbe. Ubitacna kombinacija za trulez korenovog vrata. Kako sam to poceo da primenjujem, problem sa time vise nemam

Bakar jedino mesam sa nekim insekticidom, a ridomil ide posle 7 dana sa startnom prihranom. Probajte kombinaciju 2-2.5kg ridomila po 1h preko lista i aliet flash2kg po 1h posel berbe. Ubitacna kombinacija za trulez korenovog vrata. Kako sam to poceo da primenjujem, problem sa time vise nemam

Da li je greska,po tebi pustiti ridomil u toj kolicini kroz sistem,ili je potrebna veca kolicina...

PA nije greska sigurno, ali mislim da kroz kap po kap to nece ni osetiti, mislim tu kolicinu, nikad ga nisam pustao kroz sistem. samo prskanje 7-10dana posle bakra i efekat je odlican.

Da l' je kasno za bakar?

08fcb9d155ea04f6bffd3714c4fc962b.jpg
d84caf9bb52dcfbd7562fd93bc238c01.jpg

Nazad
Vrh