Zaštita jagoda

Mislim da nije kasno, bar se nadam posto sam i ja pre neki dan takve prskao sa bakrom.
@radashin
Koja je godina jagodama? Možda si trebao da ih bokoris. Ja sam skidao po desetak bokora pa šta im Bog da.

Sent from my iPad using Tapatalk

MA gde kasno, cepaj slobodno bre, ja cu bakar tek za 10dana da radim, ovo je haos, kod mene opet obeleo sneg

Zasada sam prodavao sve na kvantaskoj pijaci u Beogradu, gde i sitnija i krupnija ima svog kupca. Mada ne verujem da izbace istu količinu sa 4 bokora i sa 15. Ja prošle godine nisam ni bokorio i bilo je preko deset bokora pa sam imao dobar kvalitet i veliku rodnost. Nego sad su mi u trecoj godini pa rek'o da ih izborim.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja cu tek danas prskati. Mislim da nije kasno

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Pozdrav ...
Imam 30-ak jagoda u dvorištu za hobi i kućnu potrebu. Posle tretiranja šljiva u prskalici je ostalo nešto malo rastvora plavog ulja, pa me zanima da li ga mogu upotrebiti ili da kupim neki preparat samo na bazi bakra ?
Unapred hvala ...

Poslednja izmena:
Мени хаос у јагодама готово све листови заражени. Дал да Сигнумом третирам?

Третираћу Квадрисом (Quadris) остало од прошле године. Чишћене јесенас.

Да, пегавост.

Stole, nisam ja neki sa iskustvom ali jagode se ciste nakom berbe mjesec dana i u proljece prije kretanja vegetacije (ja sam to uradio 1.marta u plasteniku i oko 15.03. na otvorenom, yna;i svaki list koji je prezimio jer su to oboljeli listovi). Sad su lijepi i zdravi listovi osim onih stari koji nisu skinuti.
Postavio sam sliku u optoj temi prije par dana i na toj slici se vide novi listovi ali ima i dva tri lista koji nisu ocisceni a trebalo je (neiskusni radnici). Boom je postavio slike ciscenja prije par dana.
Kada sve to ocistis, nema bolesti.

Nazad
Vrh