Zaštita jagoda

Pa ne znam, tesko

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

KKhXXbM.jpg

- - - - - - - - - -

Zna li neko koji je ovo insekt i pravi li stete na jagodi trenutno se pare i ima ih dosta

- - - - - - - - - -

ima ih i crvene boje verovatno muzjak

I kod mene je gomila neka tih musica ..ili sta je vec..ima ih i na foliji i po jagodama..i ja se pitam da li su stetne..pozz

Obavila sam sva prskanja i bakar i ridomil..actara..quadris dva puta ..i jos sam aminokiseline i kalcijum preko lista..to mi je samo u novom zasadu i sad joj je prva godina berbe..a imam i dva duluma kojoj je druga godina..tu je sve ok..i sve sam isto prskala..hvala pozz

Nisi tretirala akaricidom? Actara je odličan insekticid iz grupe neonikotinoida (biljne vaši, krompirova zlatica), ali ne rešava grinje.

Nisam izgleda..ove godine sam to zaobisla..a trebala sam..al opet mi cudno da mi se to na mladim listovima samo u novom zasadu pojavilo..a u starom nema..a jedan do drugog su..kod neke sadnice mi se posle tog ostecenog na vrhu rubova pojavljuje novi zdrav list..a kod drugog opet isti ostecen ..cak su i rubovi na nekoj cvetnoj grani oko pupa isto tako kao spaljeni..neznam vise sta mislim..svako mi nesto drugo kaze..hvala ti probacu ako nije kasno i sa akaricidom da ospricam..kod nas bi berba trebala polovinom maja da krene...pozz

Pozdrav Neso..jeste bilo je -2 mada se cinilo da je i vise..celu noc smo zadimljavali..palili gume i slamu..nadam se da je spasilo..izgleda dobro..kako je kod vas proslo.

Pozdrav Neso..jeste bilo je -2 mada se cinilo da je i vise..celu noc smo zadimljavali..palili gume i slamu..nadam se da je spasilo..izgleda dobro..kako je kod vas proslo.
Da, i mi smo dimili cijelu noć, jagode za sada izgledaju dobro, valjda je uspjelo. Cijelu tu noć nisam spavao, pa sam to namirio juče, a sada rano ustao.
Pozdrav !

Nazad
Vrh