YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Kada orem recimo na 1800 obrtaja drzi temperaturu na 80-81C.Na istoj njivi i svim istim uslovima na 2000-2100 obrtaja mi digne temperaturu za 2 C.O cemu se tu radi?
Boze Diklofen i ti se za svasta hvatas...mislim 2 stepena...ko to jos gleda...bas me nasmeja...

Pa to sam primetio pa reko ajde da pitam.I kad nije oranje nego recimo prevoz isto se dogadja.
Kako primetis ta 2 stepena?jedino ako imas digitalni pokazivac...Na Mtz na primer ta dva stepena se ni ne primete...jedino kada se popale sva svetla i ventilator-tada pokaze 5 vise.a ta "tvoja 2 stepena" su verovatno u vecem trenju,tj vecoj brzini motora,nista vise...moj sud.

Kada orem recimo na 1800 obrtaja drzi temperaturu na 80-81C.Na istoj njivi i svim istim uslovima na 2000-2100 obrtaja mi digne temperaturu za 2 C.O cemu se tu radi?

Logično je da ono energije (goriva) što ne potroši na koristan rad, odaje u vidu toplote. Tj. samo džabe više trošiš gorivo kada traktor radi van optimuma.

Na Yto 904 mi je opet procureo hladnjak ulja motora. To je već treći put. I primetio sam da mi je nekako izgubio na snazi. Jeste da se teže ore kod nas ove godine ali osećam da nema više tu snagu koju je imao. I kada mu je teško uopšte ne dimi. Dali je to normalno?

Iza akumulatora , dole a ispred hladnjaka vode. Dva puta je varen a sada je pukao negde izmedju rebara tako da se nemože variti. Nov je 100 €.

Ima naravno svaki, pa i moj stariji model ima hladnjak ulja samo veći. Sad ugradjuju manje. I kod mene korodira zbog isprarenja od akumulatora najverovatnije ali ga ja sredim u proleće ofarbam i miran godinu dana

Iza akumulatora , dole a ispred hladnjaka vode. Dva puta je varen a sada je pukao negde izmedju rebara tako da se nemože variti. Nov je 100 €.
Meni je jesenas procureo hladnjak ulja, i kupio sam nov agrovojvodini. Meni je bio problem jer je jedno crevo od posude za ulje volana koja se nalazi ispred njega dodirivalo hladnjak i od vibracija se ostetio. Moguce da je to ako ti je ta posuda ispred njega.

Orao sam dva dana bez hladnjaka ulja i primetio da se ulje baš dobro zagrejalo, što može biti opasno na duže staze jer tako zagrejano ulje gubi viskozitet i postepeno strada motor. Tako mi je objasnio jedan majstor.

Jedan veliki YTO

1219152700_774.jpg

Nazad
Vrh