YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Koje su dimenzije cetkica i koji je polozaj kabela-zice? Ili jos bolje.... Jedna slika?
A anlaser,u A.V ili Panex agm Cakovec (Hrvatska) i mislim da ima u Madjarskoj prodavnica delova za YTO.... Imam negde sacuvan link. Ako ga nadjem okacicu.

Kineski "McCormick"

24zgi2a.jpg

rhjsc1.jpg

3165fdu.jpg

23mmx3.jpg

23mmx3.jpg

mkg2s.jpg

1z64c49.jpg

2z4jrea.jpg

YTO grupacija je 2010. kupila McCormick fabriku menjača u Sent Dezireu u Francuskoj i počeli su da ugrađuju te menjače u njihove traktore.

Baš je sinoć bio,izmedju ostalog, i taj prilog u nekoj emisiji (jbg nisam gledao od početka) na rtv-u kako su kinezi kupili tu fabriku.

Ima da se usreće oni sa tim menjačima, bez obzira što su pravljeni u Francuskoj kvalitet im je ::lose::

Izgleda da je sreca obostrana , koliko su se Francuzi usrecili sa Kineskim investitorima toliko ce i Kinezi da se usrece sa menjacima....

Možda oni uspeju da provale šta je mana tim menjačima, kad već Francuzi nisu uspeli, pa naprave od njih nešto dobro.

Kako god, Kinezi na svim poljima što sami nemogu kupe neku fabriku koja ima iskustvo i nastave dalje.
Krenu praviti laptope pa kupe IBM, potom hoće da usavrše telefone i kupe motorolu, malo bi da rade bolje motore i koga će već lombardini. :)

Od rusa kupe nezavršen nosač aviona, od australije neki za staro gvožđe kako bi skontali način rada katapulta, na betonskoj maketi vježbaju slijetanje i eno ih već završili prvi. :)

Baš je sinoć bio,izmedju ostalog, i taj prilog u nekoj emisiji (jbg nisam gledao od početka) na rtv-u kako su kinezi kupili tu fabriku.

Ovo je bilo sinoć na RTV: http://www.rtv.rs/sr_ci/kad-se-kina-seli-u-evropu

https://www.youtube.com/watch?v=Y-OEqXZecH8

Baš sam danas slušao o tome kakva s*anja prave Kinezi. Pare su pojele sve i kapital nema nacije.
Zaključak je bio da ubuduće traže zemlje sa slabijom zakonskom regulativom da u njima više posluju :osmeh:

Tako je bilo kod McCormick-a XTX i TTX serija, retko koji je izdržao 500 radnih sati a da mu ne strada diferencijal, a kada je fabrika rešila problem sa diferencijalima ostali su problemi sa power shift kvačilima. Ako se Kinezi uozbilje možda i nađu rešenje za te kvarove :osmeh:

Kako tako, oni idu napred i rade sta hoce! Bilo bi dobro kad bi oni kupili IMT I IMR da opet kupujemo nase traktore(nece biti nasi ali ajde), a ne YTO,MTZ i ostale zapadne polovne! Za nove nemamo para!

Ima li gde da se kupe prednje felne za 80-90 ili 90ku. Mog sam uzeo sa nekim secenim i suzenim i manjim gumama jer je koriscen za medjurednu obradu i setvu pa sad kad sam uzeo original prednje gume moram da pazim jer udaraju u tegove i nazad kad motam

Vec sam pitao ali ajde opet.Kada orem na 1700-1800 obr motora traktor drzi 80C a cim dodam na 1900-2000 obrtaja on digne na 85 C temperaturu.Moze li to biti problem do ventila tj. njihovog stelovanja?Stelovao mi ih je neki majstor koji nije bas siguran mada se to desavalo i pre tog prestelavanja ali ne tako izrazeno.Jako me nervira i ubedjen sam da to ne treba tako.

Meni se to isto dešava. Temperatura mu je normalna do 1800 obrtaja,preko toga počinje da se podiže srazmerno broju obrtaja. To se dešava samo u radu u polju, u transportu ne. Po meni je problem hladnjak klime koji se nalazi ispred hladanjaka motora. Time blokira pravilno hlađenje motora.

To znaci da van je paljenje kasnije malo i nemojte ga terati preko tih 1800 obrtaja jer samo bacate naftu dzabe. Ako vas to bas nervira i hocete da bacate naftu onda nadjite majstora da vam pomeri paljenje za nijansu na ranije i temperatura mora biti 80 i na 2000 obrtaja. Isti slucaj je i kod mene na Claasu i kod drugara na Belarusu 1221 samo sto ja nisam dirao nista i teram na 1700-1800 obrtaja a drugar je pomerio malo paljenje na moj nagovor i Rus mnogo lepse radi i malo bolje ide a i malko manje trosi. Drugi takav Rus u selu nije diran nista i taj se i dalje malo greje.

Nazad
Vrh