YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Jesi li rešio da menjaš celu hidrauličnu pumpu ili šta?

Član sremac88 je prodavao,ili činio uslugu ne sećam se,neko LUK-ovo kvačilo.... Najbolje je da ga kontaktiraš na pp. Šta će oni raditi za tih 250 evra?

Menjaću celu. šta vredi remontovati. Majstor kaže da je brzo unište opiljci, pošto koristi zajdničko ulje sa menjačem.

Češće čisti filter, ja kad sam uzeo traktor polovan odma sam promenio sve nove filtere pa i taj. Nema veze što može da se čisti. Na svakih 250 sati bi trebalo skidati i čistiti filter a na 500 sati menjati komlet ulje iz diferencijala i menjača

Na svakih 500 sati na yto treba da se menja ulje u menjacu i dif koja glupost. Znaci ja svake godine bih trebao menjati?

Na svakih 500rs menjati 50l ulja u menjacu to je bas investicija.... Jos ako je Traktol (trans hidrol) onda je cena jos veca bar ja mislim....

Na 500 sati se ne menja ulje u menjaču.
Kad već dodje do toga da ima opiljaka u menjaču najbolje je promeniti ga! Taloženjem će se izdvojiti,možda,samo deo opiljaka.

I meni su isto rekli serviseri na svakih 500 sati komplet ulje u hidraulici i menjacu,sad dal to njima odgovara i prodavcu ulja ili bas mora tako nemam pojma nek se javi neko ko ima vise iskustva u vezi ovih stvari...

Ako je fabrika propisala neke određene intervale kod zamene ulja zašto se ne bi toga pridržavali.Ulje nije skupo koliko je skupa neka intervencija prouzrokovana lošim i ne savestnim održavanjem.

Upravo to, uvek se gleda da se uštedi na sitnicama i onda posle djavo bude kriv kad se desi veći kvar. Ja sipam NISov 10w30 i nasuo sam ga sad kad sam uzeo traktor pre godinu dana kao što sam rekao promenio sva ulja i filtere planiram da čistim fiter hidraulike na svakih 200 sati pa kako mi bude, a za tu zamenu ulja ćemo videti

Da li će neko menjati ulje u menjaču ili neće to je individualna stvar, i treba poštovati svačije mišljenje i stav o tome.Ja ću samo da navedem i prikažem šta jedan poznati proizvodjač kombajna preporučuje za svoje menjače i bočne reduktore i još da navedem da je u pitanju kombajn novije proizvodnje:
screenshot1.jpg

Tekst je na engleskom, ali svako poznaje brojke, a tekst može da se prevede na "Google prevodilac"
screenshot2.jpg

Nazad
Vrh