YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Sad sam svracao do Corica u Basaid i vidim da ima lepe masine YTO 120 i 80-90 kockice. Za 80tku trazi oko 10 000 a za 120ku 15 000e. Ono je steta da neko ne kupi jer mi izgledaju odlicno. 80-90 je malo lickan ali 120ka je 2004.godiste ima 4500 sati to je maltene nov traktor i ima 4 nove gume

Jedna od danas
dsc0003.jpg
[/IMG]

Moj komsija je prosle godine uzeo 120ku 2008.godiste, noviji tip maske sa klimom za 17 000e. Ova stvarno izgleda jako lepo kod ćorića sa tih 4500 sati u odnosu na one u Agrovojvodini što sam video koje su došle iz ekonomije Sava Kovačević i koji su imali po 15 000 sati ali i dalje bezprekorno radili. Ova Ćorićeva po priči je iz Žitišta ili tako negde i čovek je 2004 uzeo novu, radio sa njom sad je doterao i zamenio i doplatio za novu 120ku.
80-90 ko god dođe ubeđuju da ima 90 konja, ima mehanički sat pa ne znam koje to može biti godište jer je moj 2005.proizveden a kupljen 2006. i ima digitalni sat i tablu.

Zna li neko od čega su ove prednje felne na mom traktoru ili su sečene pa sužavane jer mi se čini da nisu orginalne jer su sužene jer su ga koristili i za međurednu obradu

Danas rasklopili kućište prednjeg točka.Počelo da curi ulje napolje.Sutra zamena semeringa.Inače u rezervnom alatu uz traktor se dobije i taj veliki ključ koji skida maticu na toj osovini točka.Ja se brinuo gde ću naći toliki veliki ključ kad ćale kaže poslali ga sine kinezi:haha:

Danas rasklopili kućište prednjeg točka.Počelo da curi ulje napolje.Sutra zamena semeringa.Inače u rezervnom alatu uz traktor se dobije i taj veliki ključ koji skida maticu na toj osovini točka.Ja se brinuo gde ću naći toliki veliki ključ kad ćale kaže poslali ga sine kinezi:haha:
Poslali su taj ključ da bi se s vremena na vreme mogli doteći ležajeve na točkovima, ako nedotegneš brzo ode semering kad ima lufta,
Moj savet ti je da staviš semering u kvalitetu, nemoj plastikaner

Zvaću sutra Higum Zrenjanin i Batu semeringa iz Zrenjanina pa da vidim.U Agrovojvodini je cena ,kako oni kažu,malo paprena preko 3000rsd.Ako nigde ne nađem naručiću taj od njih i gotovo.Druge nema,a traktor treba.

Uf.. Nisam mislio da je tolki.... Aj pokušaću da vidim u kamionskom programu dal ima nešto takvo. Mada verujem da bi Inis ili Dalmik završili posao.

E ovako.Kad se menja taj semering iz Agrovojvodine se uz njega dobije i veliki metalni prste na koji semering ide.Kažu da retko uspe kad se samo semering zameni.Inaće semering je širine 14mm ,a /20 znači da ima ispuštenu jednu ivicu u vidu brisača.Takav komplet košta u AV oko 3500din.Ja ću danas probati sledeće:Neću da skidam taj prsten jer je potpuno ne oštećen.Staviću semering 165x190x15.Znači malo širi ali sa dva unutrašnja rebra ali bez onog spoljnjeg.Pošto se sve to skida i sastavlja za manje od pola sata nije mi teško.Ukoliko ne bude držalo ,a verujem da će držati lako ću ponovo skinuti i namontirati komplet iz AV.Inače semering 165x190x15 je oko 500rsd a silikonski oko 1500rsd.
Potpuno istu operaciju sam radio na mom nekadašnjem renou i uspelo je 100%.

Tašto tako sporo ideš? Zapušen ti je filter hidraulike onaj mali,

Nedaju mi brže,ni otac a nevjerujem ni da bi mi zemlja dala da idem brže,a filteri su oćišćeni prije oranja,svi od hidraulike,jer sam uzorao 2 duluma i nije mogao nikako da diže,tako da smo poslije toga ćistili filtere i sada radi kako treba,u pitanju je brzina 2M,a obrtaji se vide

Samo što me je lijeva noga bolila ćitav dan poslije oranja,kada smo mu mjenjali lamelu,prmjenilo se i kvaćilo ,ali su majstori ugradili neko tvđe,ali oni kažu bolje,sada je kvaćilo tvrdo :udri:

Nazad
Vrh