YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Ja ne znam da na novim 904 ima dve vrste kabine.

Ima, i Rusvaj (Belarus) i kinez imaju. Steluje se ali ne znam tacno proceduru, cela poenta price je da je ta kocnica povezana sa kvacilom, samo treba pronaci polugu, sajlu ili sta god vec i moze se malcice otpustiti.

Dali neko zna da mi objasni dali postoji i kako se podešava kočnica menjača.

Ja se nisam precizno izrazio. Smatrao sam da se podruzumevaju modeli koji imaju u obe izvedbe, tj. modeli koje je Lala iz Banata napisao.

naravno da nema kabine da ne moze puknuti staklo, htjeo sam reci da nije kabina lose uradjena ili nesto tako pa da hoce puknuti zbog toga.

- - - - - - - - - -

gdje se moze naci ova yto 504, cini mi se da agrovojvodina ne radi.

I ja sam moju mašinu spremio za rad, zamenjeno ulje, filteri, dotegnut, zakačen spremač i samo da malo prisuši ide u njivu. Kupio sam i mehanički manometar za pritisak ulja i sat temperature još samo da kupim reducir za blok motora i da i to nabudžim

16042013139.jpg

Imam problem pa ajd da pitam.Kada u yto 904 upalim klimu čuj mi se jako cvilanje.Kaiš klime je bio labav i dotegli smo ga makslimalno.Radio traktor na leru ili punom gasu u samom kabini jako nešto cvili gore odakle uduvava vazduh.Tačno cvili samo onda kada se upali lampica da je klima upaljena i kada se ona ugasi i ta buka staje.Hladi normalno tj. kao i pre.Druga stvar je što kad se upali klima obrtaji na satu padnu za 200-300-400.Jednostavno taj obrtomer sat pobrljavi.Na motoru traktora ne osetim da ga guši ili da gubi snagu.
Uopšte nemam predstavu šta bi moglo biti.

Nađen je problem.Kaiš alternatora mora biti jače našpanovan.Kada je labav normalno radi dok ne dobije veće opterećenje pri uključivanju klime.Onda kaiš malo preklizava ali dovoljno da cvili.

Imam ja taj sprej ali ovoga puta je baš do štelovanja.Čekam komšiju(majstor za novije traktore) da on to dotegne i malo pregleda.

Nisam stigao da slikam ili snimim rad masine ali sve je spremljeno. Mogu reci da me je za sad prijatno iznenadio sto se tice udobnosti a boga mi i snage. Moram da priznam da je jaci od duge devetke i ako je 10 konja slabiji motor. Trenutno je u fazi ugradnje mehanicke temperature i manometra za ulje jer ne volim da ima samo elektronske pokazivace pa kako uhvatim vremena tako po malo sredjujem to. Videcemo kad krene tanjiranje i oranje kako ce da se pokaze

Nazad
Vrh