YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Evo i jedan manji YTO

dsc01333o.jpg

Hoce li neko konacno sumirati vrline i mane yto traktora. kako sam ja dosad saznao iz raznih foruma prednost su mu mala cijena gdje se otprilike dosta dobije za male pare, fiatov motor, ima snage vise nego sto pise u papirima. a mane, ko ce nam reci sta su mu mane??? hidraulika? instalacije? buka? udobnost? izrada? dijelovi?

- - - - - - - - - -

Gdje je to iskustvo nakon 5 godina kako se raspravlja o yto?

Za vikend konacno uhvatio vremena da promenim ulje u motoru i filtere i skinem filter od hidraulike s namerom da ga očistim i vratim (žičani) kad ono tamo papirni. Sad opet čeka sledeći vikend da kupim novi pa da ga zamenim inače nov je 5700 dinara

@vajta
Mane su te, sto se x904 vise ne moze kupiti za 21.500+PDV, sto je moglo 2010. godine. Sad je oko 28.000 ako se ne varam. Za ostale mane ce da odgovore vlasnici YTO taktora.

Po ceni koja je bila od 24000eura sa PDV sigurno se bolji traktor za te novce ne može kupiti tj. nije mogao.Tako da mu tražiti mane i nema efekta.Pošto im je lepo krenulo bezobrazno su digli cene.Sada za cenu od blizu 29000eura sa pdv-om već ima puno mana:Loš kvalitet enterijera,loš kvalitet guma,stalni i redovni problemi sa strujom,menjač sa ne adekvatnim razmacima brzina tj. loše usklađen prenos,vrlo mala kabina(užas),vrata bez ramova(staklo se lako lomi),veoma spor za tu konjažu,kvalitet pojedinih delova poput hladnjaka,alternatora na veoma očajnom nivou......

ovo volim kad covek iskreno isnese mane jednog traktora,a ne samo da ga hvali,ovako mnogo vise pomogne buducim vlasnicima, Hvala Diklofen.

Po ceni koja je bila od 24000eura sa PDV sigurno se bolji traktor za te novce ne može kupiti tj. nije mogao.Tako da mu tražiti mane i nema efekta.Pošto im je lepo krenulo bezobrazno su digli cene.Sada za cenu od blizu 29000eura sa pdv-om već ima puno mana:Loš kvalitet enterijera,loš kvalitet guma,stalni i redovni problemi sa strujom,menjač sa ne adekvatnim razmacima brzina tj. loše usklađen prenos,vrlo mala kabina(užas),vrata bez ramova(staklo se lako lomi),veoma spor za tu konjažu,kvalitet pojedinih delova poput hladnjaka,alternatora na veoma očajnom nivou......

Kažu ljudi da su kockice najkvalitetnije odrađene a da sad sve više fušere. E sad vlasnik sam jedne pa će vreme pokazati :osmeh:

Evo moj 904 ima 1300 rs. Za sve mane koje ima sam pisao ranije. Sada sam morao krpiti auspuh jer je dole pregoreo.
Čini mi se da troši više ulja nego što bi trebalo. Sipao sam INA a sada sam ponovo prešao na Bizona.
Ponekad se čuje brujanje lamele kada krećem pod opterećenjem.
Nije mu dobro rešeno hladjenje motora, jer lako ulazi prljavština i nalepi se na hladnjak.
Sada sam uzeo nove registarske tablice i napred nemam gde da je stavim.

Nemoj da me neko pogrešno shvati ja se ne kajem što sam uzeo 904.Hteo sam samo reći da za skoro 30000eura već treba dobro sesti i razmisliti šta i kako.

Ne cuje se brujanje lamele vec kocnica menjaca koja nije nastelovana dovoljno dobro, nemoj da te to buni. Bolja verzija YTO traktora je Pronar YTO ali kosta malo vise nego ovaj sto je sklapan u Kini.

Izgleda da su prve serije najkvalitetnije u svemu. Meni je jedan uzaveni clan foruma savetovao da ako uzimam MTZ, da bude najkasnije oko 2001-2002 godista, izgleda da za Yto vazi da bude sa kockastom haubom :osmeh:

Ne cuje se brujanje lamele vec kocnica menjaca koja nije nastelovana dovoljno dobro, nemoj da te to buni. Bolja verzija YTO traktora je Pronar YTO ali kosta malo vise nego ovaj sto je sklapan u Kini.
Dali treba da se našteluje? Gde se nalazi ta kočnica? Nije mi poznato da na menjaču uopšte ima kočnica.

Ima, i Rusvaj (Belarus) i kinez imaju. Steluje se ali ne znam tacno proceduru, cela poenta price je da je ta kocnica povezana sa kvacilom, samo treba pronaci polugu, sajlu ili sta god vec i moze se malcice otpustiti.

koliko sam cuo imaju 2 vrste kabina turska i jos neka, jel pucaju stakla na obadvije i kakva je razlika izmedju njih?

Nazad
Vrh