YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Vrlo malo vizuelne razlike u odnosu na ovaj novi 904.Ova druga slika je indentična kao da ja sad slikam moj 904.Na prvoj slici ima razlike u PVP,nosaču filtera i cevima za gorivo i naravno filteru vazduha koji je sad do kabine.

Evo za clanove bewisa i diklofen trazili ste gledajte :osmeh:

- - - - - - - - - -

Diklofen jel ovakav motor i kod tebe. Pre nego sto sam kuio traktor zvao sam i servisere u Agrovojvodinu i rekli su mi da je na ovim 80-90 sve isto kao i na x904

dali se na ovaj motor moze ugraditi turbo punjac i interkuler? tad bi imao i preko 110ks

Bilo je serija 904 ako se ne varam sa turbinom.Što to više nema nemam pojma.A i ovde kao i na svakom drugom traktoru nije dovoljno samo "dodati" turbinu i interkuler i gotovo_O tome je već pisano po raznim temama.
Za volan se sipa u onu čontru ispred hladnjaka.Tu su sipali Bison STOU ulje ali ne znam tačno oznaku.Menjač i hidraulik takođe to ulje jer je zajedničko za oba.Takođe to ulje u sve reduktore.Motorno su mi sipali Bison 10-40W,kao i u posudu filtera vazduha.To sam ti napisao šta su meni sipali na velikom servisu.
ako hoćeš tačne oznake mogu otići do šupe pa da ti napišem.Inače to ulje mi se baš sviđa-Bison.

Bilo je serija 904 ako se ne varam sa turbinom.Što to više nema nemam pojma.A i ovde kao i na svakom drugom traktoru nije dovoljno samo "dodati" turbinu i interkuler i gotovo_O tome je već pisano po raznim temama.
Za volan se sipa u onu čontru ispred hladnjaka.Tu su sipali Bison STOU ulje ali ne znam tačno oznaku.Menjač i hidraulik takođe to ulje jer je zajedničko za oba.Takođe to ulje u sve reduktore.Motorno su mi sipali Bison 10-40W,kao i u posudu filtera vazduha.To sam ti napisao šta su meni sipali na velikom servisu.
ako hoćeš tačne oznake mogu otići do šupe pa da ti napišem.Inače to ulje mi se baš sviđa-Bison.

Razmisljam da zovnem ove iz servisa kad prodam kukuruze da mi promene ulja i filtere i da vidim lepo gde sta ide da znam u buduce. Zna li neko koliko bi to zadovoljstvo moglo da kosta ?

To zadovoljstvo će skupo da te košta-mislim,možda grešim:sta:.Pa jel ti nije rekao prethodni vlasnik gde,šta,kako.Nema tu puno mudrosti,imaš 17-18l.ulja u motoru i filter horizontalno postavljen na motoru sa leve strane,ispod kabine sa desne strane traktora veliki filter(samočisteći sa magnetima) koji je za hidrauliku,menjač i diferencijal-ukupno oko 60litara transhidrol ulja i napred imaš posudu za ulje od volana(filter samočisteći unutar posude).I to je to...........prosto:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

I da,iznad motora imaš posudicu za ulje od kočnica(cilindara)

UUU boga mi dosta , najbolje onda sam.
Miroslave, nesto je govorio prethodni vlasnik ali ne zna tacno jer on to nikada nije licno radio vec njegovi majstori jer covek radi oko 2500ha ako sam dobro razumeo. Koje ulje ide za kocnice , od cijeg proizvodjaca sipas u motor i na koliko sati menjas?

Ti ljudi koji rade dosta zemlje slabo sta znaju o svojim traktorima... I ja sam pre par dana isao sa tastom u S. Itebej da prevede njegovog Torpeda, covek od koga ga je kupio radi 3500 Ha, ali za divno cudo dosta zna o traktoru...

dosta je dobar na jako malom mestu možeš da okreneš za sitne poslove je jako dobar do sad ima oko 750rs za 2god do sad je bio jedini proble pokazivač pritiska ulja koji je elektonski pa kad su došli iz servisa u njihov trošak ubacili mehanički jedina je mana da ima malu kabinu i ako oćeš nekog da nosiš nema gde da sedne što se tiče motora jako je dobar zvu mu je skoro isti kao kod tamića ima 4 cilindra menjač mu je 8+4

ja radim oko 10h zemlje nije neka ni teska (zlatna sredina). i mene interesuje taj 454, a radio bi mi sve od oranja i navodnjavanja do najlaksih poslova.

YTO 404

dsc01501sc.jpg

proslo je 5 godina kako se raspravlja o yto na ovom forumu. moze li iko da mi da pouzdan odgovor o 454

- - - - - - - - - -

koliko dugo ga imas, ima li jos neko yto u tvojoj blizini, kako sluzi, svasta pisu i dobro i lose, ali uglavnom su upitanju veci traktori 80ks pa navise. meni bi po snazi odgovarao 454.

koliko dugo ga imas, ima li jos neko yto u tvojoj blizini, kako sluzi, svasta pisu i dobro i lose, ali uglavnom su upitanju veci traktori 80ks pa navise. meni bi po snazi odgovarao 454.

A meni 404 ili još više 354, ali ti modeli se ne uvoze u RH. Vidim da se neki iz BiH javljaju s 404. Jel tamo postoji uvoznik i koliko je raširen taj model?

Ja sam bio vlasnik YTO-a 404 oko 4 godine i za to vrijeme napravio mi je oko 1500 časova rada a kvara nikakvog samo redovno mijenjanje ulja i podmazivanje ostalo sve OK....od poslova sve mi je radio oranje,sijanje,prskanje,baliranje,cak sam snjim i silirao za svoje potrebe pise da ima 40 ks al vjerujem da ima malo vise....motor 4 cilindra (3100 cm3) ,nemogu se pozaliti na taj traktor jedino malo u kabini bucnije,ali ako si vozio IMT-a prije onda i nije :D ako nekog interesuje nesto vise pitajte...

- - - - - - - - - -

A meni 404 ili još više 354, ali ti modeli se ne uvoze u RH. Vidim da se neki iz BiH javljaju s 404. Jel tamo postoji uvoznik i koliko je raširen taj model?

U BiH je taj model 404 i dosao medju prvim YTO traktorima i dosta je rasiren,moj je kupljen u OVNAK u Vitezu a ima i slabijih modela 354,304,254 u Doboju i u Sokolcu....

Danas smo zvali AGRO VOJVODINU MEHANIZACIJU D.O.O.
YTO 554 - 16 680 e, doplata za poteznicu i vazdušni uređaj za kočenje 720 e.

Nazad
Vrh