YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Da li za 754 ide isti kardan kao i za IMT? Ja iz nekog razloga ne uspevam da nabacim kardan.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

Da vam se pozalim na novi YTO od 75ks, 6 radnih sati, kvacilo je stalo, probali su da rese, nisu uspeli i sada mora da se rastavlja traktor, cisto da imate u vidu prilikom odlucivanja koji traktor da kupite i novi traktor sada stoji neupotrebljiv, a 539 i 560 zapinju da zavrse posao

Kako stalo? Šta se dešavalo pre nego što je stalo?
Na 6 radnih sati ne bi smelo da stane pa taman da je umesto lamele šperploča.
I na majstore jako pazi, meni je kvačilo lošije odvajalo pa su mi zbog toga hteli cepati menjač. Još su se i uvredili kada sam tvrdio da je kvar 100% u kvačilu. Na kraju kada su uradili kako sam insistirao i kada se traktor sastavio onda su shvatili da su pogrešili ali se nisu izvinili i otišli su tako uvređeni.

Pocelo je sa krcanjem reverzera, pa onda vise ni menjac nije hteo u brzinu dok se traktor ne ugasi. Nesto je probao da resi skidanjem rezervoara i na lameli, ali nije uspeo. Ostalo je da ce doci u utorak da rastave traktor da vide sta je problem. Mada se meni uopste ne svidja sto ce da rastavljaju nov traktor. Ima li neko neki savet ili predlog sta dalje?

Bio sam skoro da gledam taj od 75 ks. Hvale se kako je Lukovo kvačilo u njemu. Deluje ozbiljan traktor spolja, ali izgleda da im nedostaje kontrola pri sklapanju komponenti.

Ja ne mogu da tvrdim ništa za YTO, međutim, Foton traktora ima desetak u selu već sigurno bar 15 (možda i 20) godina i nema nekih problema da ja znam (a čulo bi se).
Lovol 504N i 354 i poneki 754 ima dosta, godišnje 10-15 dođe i za sada zaista je to sve ok.
E sad, koliko će trajati ovi Lovol - videćemo.
A ti problemi oko menjača, kvačila i slično, imam utisak da su krivi naši koji sklapaju, a ne ova PRC žuta braća.

Bio sam skoro da gledam taj od 75 ks. Hvale se kako je Lukovo kvačilo u njemu. Deluje ozbiljan traktor spolja, ali izgleda da im nedostaje kontrola pri sklapanju komponenti.
Davno sam rekao svoje mišljenje o majstorima i AgroV...
Garantujem da i ove sklapaju i da im stižu u delovima i da ne sklope dobro i ne ušteluju komponente. To što pričaju ne verujem im ništa...

Mada se meni uopste ne svidja sto ce da rastavljaju nov traktor. Ima li neko neki savet ili predlog sta dalje?
Nemoj da te sekira što će rastavljati nov traktor. Nije to ništa strašno.
Eventualno slikaj gde je prolazila motorna instalacija jer vrv neće obraćati pažnju pri sastavljanju. Kod mene su izostavili 15 kablovskih vezica pa sad instalacija štrči, visi.....
Inače, vrv je isto što je i kod mene bilo. Nisu podmazali kronere na lameli i spojničkoj osovini pa se lamela zalepila. Ništa strašno ali treba rastaviti traktor. Eventualno skinuti anlaser pa pokušati kroz taj otvor nešto uraditi, ali to neće biti uspešno pa će biti džaba ste krečili.
Ako nisi vičan mehanici, pusti ih neka rade, ne zameraj se s njima jer ko zna na šta su spremni.
Kada su kod mene radili i kada je došlo do krupnijeg divana, u jednom momentu sam ih hteo oterati iz dvorišta (bar da sam), jer bih sam rešio problem. Ovako sam se morao svađati sa njima, terati ih da rastavljaju šta im ja kažem a ne šta bi oni i trpeti ih do kraja dok se traktor nije sastavio da bih tek onda dokazao da sam bio u pravu.

Meni na novom 504 hladnjak klime ispod haube non stop kao da je mastan ja operem keserom cim koristis klimu ono ulepi prasinu evo u oktobrubisitce godinu dana niko nista neresava zvao bezbrpj outa nista kao da pricam u vazduh

Nazad
Vrh