Jeste bučan ali nije strašno, komotno se radi i razgovara telefonom. Tiši od onih starih što su inače u upotrebi kod nas. Vozio sam imt-e, nekoliko ursuza, zetrora, rakovica a imam 558 sa kojim stanem ako mi zvoni telefon i teško u mestu na leru da telefoniram. Bez kabine sa donjim auspuhom. Kupio novi gocem lonac auspuha i posle sezone ipak ga skinuo i eno ga smeta u šupi. Otvorio sam originalni auspuh i napravio nov prigušivač i njega vratio na 558. Jednostavno smeta i ono kliktanje "perkins" motora.
Ne mogu previše o Yto tek mu je 54 radna sata. Svakako puno lakše raditi sa njim nego sa starim sem ako moraš često unutra napolje iz kabine. Visoko se sedi pa više lulja na stranu po njivskom putu a još eksperimentišem sa pritiskom u gumama da smanjim treskanje na lošem asfaltu. Uzeo sam sa uskim gumama da može kroz vrste kukuruza i da manje gazi žito u prskanju a naravno uske su neudobnije od širokih. A nije ni spor, po gps ide 37 km/h.
Tek stičem rutinu za njega ali svakako velik napredak u odnosu na pomenute stare traktore koji su uobičajeni kod nas. Kabina sa grejanjem i hlađenjem, servo volan, udobnije nožne komande i sinhronizovan menjač... Mnogo manje zamara pogotovo u oranju ili pripremi za setvu kad si satima na traktoru. Oranje na jakom brdu ide mnogo lakše i brže od starog traktora sem prvog sata dok sam svakih par minuta silazio da doštelujem trobrazdni obrtač sa kojim takođe nisam imao prakse a ispalo je da se odlično slažu na mojoj zemlji. Regent 3×30-35 cm.
Još ću se učiti na njegovu hidrauliku za priključke poput sunčevih zraka mada to ću i dalje raditi sa imt. Smanjio sam stoku pa i spremanje sena. Yto ne moze da zakači četvorokrilnu drljaču, fali 7-8mm da se zabrave kugle u polugama. Ako ne odmaknem bolcnove od rama za toliko do zatvaranja vlage i to će morati 558. Na moju žalost, bilo bi mi mnogo lakše sa 754. Poluteška drljača verovatno neće skoro jer mi sad odoše pare na "halu" 10×10 metara da mi manje mašina stoji napolju i da imam gde da remontujem kad šta treba.