YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Dizne pregledane 3.dizna zablokirala nemoze da izvadi ulozak koliko je zabidzila
Na pitanje dal da skidam celu pupmu da donesem rekao covek ako bude radio normalno da nista nediram...

Hvala narode. Preneću pa će se valjda naći rešenje. Javiću šta je na kraju ako se reši da znate ako zapne kome.
E'o narode da se javim.
Javio mi se čovek juče oko onog problema
Hvala pre svega miroslavjovanović78@gmail na pomoći!
Hladnjak skinut poslat u servis Kilerwagen Kragujevac, sinoć mi se javi čovek kaže montirao orao, traktor se ne greje ne prelazi 50° ne izbija vodu ide sve tip top.

Meni je neverovatno da je vodena pumpa mogla da nadjaca čep, jedino ako je čep neispravan pa popušta. Sad treba ugraditi termostat i proveriti da li zapravo ne maskiras problem time sto ne postize radnu temperaturu. Ako je stalno pothladjen nikako ne valja ni po habanje motora ni za potrosnju goriva

@Petar97 napravi ona solidan pritisak (literatura kaže oko 1 bar i više), pa još u kombinaciji sa većom temperaturom i možda malo lošijim čepom... Meni je ipak malo čudno da se hladnjak uspeo zaprljati, nije sipana česmovača a ako i jeste rano mi nekako. To su imt-ejci (555,5589) znali raditi ali nakon 40+ godina česmovače.
Jedino ako su saće malo manje nego što bi trebalo. To onda sve objašnjava.
--------------------------------
Inače u ponedeljak sam prijavio "kvar" na novom YTO-u. Nisam zadovoljan kako odvaja kvačilo. Možda mi neće priznati reklamaciju jer traktor u principu odvaja ali nije to to. Zazor druk ležaja je na minimumu a nije tako bilo kada sam ga preuzeo.
Iste simptome je imao i stari yto samo što onda nisam poslušao instinkt i dozvolio sam da istekne garancija a da servis to ne otkloni. Ovde ne bih....

E'o narode da se javim.
Hladnjak skinut poslat u servis Kilerwagen Kragujevac, sinoć mi se javi čovek kaže montirao orao, traktor se ne greje ne prelazi 50° ne izbija vodu ide sve ti

E'o narode da se javim.
Hladnjak skinut poslat u servis Kilerwagen Kragujevac, sinoć mi se javi čovek kaže montirao orao, traktor se ne greje ne prelazi 50° ne izbija vodu ide sve tip top.
I meni je bas sad javio.Nema na cemu,bilo je kakao sam ja rekao i drago mi je da je sad dobro.Vuce veliki trobrazni plug,nit se greje nit baca vodu na odusak crevo.

Radna temperatura motora od 50c u takvim uslovima je isto stetno za motor,sigurno je izvadjen termostat.Na jednoj masini sam ja sam cistio sace hladnjaka,lako se odleme poklopci i ostane samo sace ,posle polako nekom zicom cistis sace po sace redom.Pozeljno zica meksa da je,mozda bakarna deblja ili nesto slicno,ja sam od aluminijuma koristio kao mali flah neki,jer lako se ostete celije ako se radi bez paznje,celije su jako tanke u nekim hladnjacima.

Pa dobro, pitanje je šta je radio za te pare. Možda nije bilo potrebe za nekom velikom reparacijom, možda ga je samo isprao kiselinom i nešto sitno odradio. Pitanje je koliko košta full reparacija i zamena saća, ojačanje rama, hartletovanje držača i slično.

Nazad
Vrh