Vuna i pribor za šišanje ovaca

Neće čelična četka oštetiti pa valjda je i češalj od čelika , napisao sam da se samo očisti donja strana češlja s tim da se ne dodiruje nož, odmerenim pokretima. Nisam to ja izmislio nego sam poslušao kolegu koji radi uslužno šišanje i na dan ošiša po 50, 100 ili 150 ovaca, za sezonu ošiša 5-6000 komada, on samo posle svakih 4 - 5 ovaca malo smakne četkom masnoću a naulji posle svake ovce.
 
Poslednja izmena:
Наравно ја кажем о свом личном примеру и искуству. Ја сам покушавао са свим могућим детерџентима и неколико врста Ферија,али нити један ми није помогао,као ни нафта. Једноставно Фери не утиче никако. А и мало ми је нелогично "бућнем у фери" види се и на снимку да је тешко и са овим јаким средством одстранити без четкице. Опет кажем моје лично искуство ми показује да је овај систем као на снимку најделотворнији. А што се тиче четке или било које металне алатке,ја лично не бих употребљавао јер дефинитивно доводи до механичких оштећења и утиче на оштрину и ножа и чешља.
Vlado stavi malo jacu koncentraciju Ferija u vodu i spada kao rukom odneseno.
 
S obzirom da se u poslednje vreme na trzistu pojavilo vise tipova nozeva za sisanje ovaca koji nicemu nevrede odgovorno tvrdim prikazacu marku noza koji je veoma tesko kod nas naci a koji je po meni za sada superioran u odnosu na ostale, noz je nemacke proizvodnje koji je distribuirala firma iz mog grada ali to vise neradi pa je sad vec problem nabaviti ga, u koliko neko naleti na tip noza sa slike sa pred oznakom Li (Liscop Nemacka) neka ga uzme slobodno i neka ovde napise gde se moze naci jer je bolji cak duplo od noza koji sam prosle godine uzeo preko Inpaka marke Hajneger.


dyufld.jpg



Na slici je noz oznake Li A 54 sa krivim bocnim zubima ja koristim samo sa pravim ali je jutros ostao samo ovaj na lageru pa sam ga uzeo ipak pored ovoga postoje nozevi sa oznakom A5 i A58 svi su vanserijski pa vas molim ukoliko nadjete negde ovakav tip da mi prosledite kontakt.
Na sajmu sam naleteo na tvoje zemljake prodaju LI cesljeve,tri tipa su imali,a gornji nozevi su beyan -kinez.firma je gumilko tel.032-713-879.ul.nikole lunjevice 12.da li je to firma gde si kupovao cesalj.poz.
 
Trajanje tj tupljenje nožića zavisi isključivo od zaprljanosti vune, pogotovo na stomaku, na repu ako je ulepljeno, ako ima ostataka od sena i zrna na ledjima... Koristim heiniger češalj awesome 92 mm i nožiće edge, nisam dovoljno iskusan da cenim kvalitet nožića ali nekad mi se desi da sa prvim nožićem ošišam max 20, stavim drugi i uradim još 10 i ne može više a pre par dana sam sa prvim nožićem uradio 38 ovaca i nisam hteo da ga silim više, stavio drugi danas i uradio 23 komada i može još ali su većina ovaca bile sa čistim runom.
 





Da li neko zna gde se može kupiti ovaj deo za mašinicu za šišanje ovaca. U pitanju je N1J mašinica(Korejska, Kineska ili ko zna već čija je), naj češća je po oglasima ali osim noževa nisam našao nikoga ko prodaje delove za njih. Ovaj deo je pukao i pri tom pride polomio i zub na nožu. Prošle godine kao nova ošišala je 16 ovaca i pukao je ovaj deo, tako da je sad neupotrebljiva. U dilemi sam da li je uopšte i popravljati jer nož je 20e + navedeni deo nepoznate cene (skoro sam izgubio nadu i da ću uopšte da ga nadjem) i neizvestan rok trajanja ako je i popravim.

[video]http://www.kupujemprodajem.com/Glava-za-masinu-za-sisanje-ovaca-13487045-oglas.htm?filter_id=520[/video]
 
Zna li neko gde bih mogao nabaviti ovaj deo od masine za sisanje ovaca?
Nisam mogao da nabavim ovaj deo...Morao sam da šišam makazama...
Sad kad sam video ovaj link koji je Sava postavio,interesuje me da li su ove glave iste za sve masine? Da kupim celu posto deo koji mi treba ne mogu da nadjem

- - - - - - - - - -
Za ovu masinu mi treba
Aesculap econom

 
http://www.kupujemprodajem.com/Glava-za-masinu-za-sisanje-ovaca-13487045-oglas.htm?filter_id=520[/video]
Hvala Savo na linku. Za ovu godinu mašinica je popravljena što bi se reklo pomoću štapa i kanapa i odradila je prolećno šišanje ali sumnjam da će to biti neko trajnije rešenje. Nisam znao da neko prodaje posebno glave za mašinice, šteta što taj oglas nije bio pre 2-3 meseca ali u svakom slučaju ozbiljno ću razmisliti o kupovini nove glave za mašinicu.
 
Ako sam dobro razumeo ova mrežica košta 5 dolara po ovci, samo se navuče, vuna posle par dana prođe kroz nju i onda se "oljušti" , tj skine ? Zanimljivo, ali ko zna kad će to doći kod nas, i ove spravice su verovatno skupe, mada može se to iskopirati, mislim na ovaj razboj, korita, kako već da ih nazovem .
 
Pozdrav kolegama ovcarima.vidim da su mnoge teme zamrle ,pa da vidim da li se pocelo sa sisanjem ovaca.ja planiram ovih dana da krenem sa sisanjem.
 
Kod mene su ovce osisane, sisali mi drugari rucno, ja sam sekao papke. Duzni mi neku lovu pa sto ja da se mucim kad ne moram. Ostavio sam 3 ovna da isprobam masinicu. Sutra ce biti i oni sredjeni i gotovo. oko 45 grla ukupno.
 
Samo se ti reklamiraj znas gde zivis (ma zajebavam) ali kad udjemo u eu niko nece vise krasti i svi ce lepo ziveti od svog postenog rada (ma otimace se da rade).
 
Evo da se pohvalim ,ja sam juce zavrsio sisanje ovaca i mogu slobodno reci da mi se bolje pokazao donji cesalj na masinici marke aesculap gt-594 92mm od ovina ravni standarni cesalj.polako se stice rutina samo treba imati jaka ledja sto kod mene fali.poz.
 
Ima li neko iskustva sa ovim sprejevima, trebalo bi da odmašćuju noževe, kada se češalj ohladi naprska se sa razdaljine od 10-15 cm.
slike.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Ako nekoga zanima neka odgleda i ostale snimke. Ovaj Pieter je surovi profesionalac ! :bravo:
 
Imam pitanje u vezi vune. Da li ovce pramenke ( ili neka vrsta pramenki) imaju ispod pramenova još jedan sloj vune?Naime, pošto mi je pletenje hobi a sad zahvaljujući internetu mogu nešto da saznam i o vuni,učestvujem na jednom američkom sajtu čija je tema vuna,predenje,pletenje. Na engleskom jeziku postoji izraz da su ovce double couted,tj da imaju dva sloja vune,što očigledno njihove neke vrste ovaca imaju, pa me interesuje da li je i kod naših ovaca to slučaj.
 
za odmašćivanje noževa uzmi arf gril ,ono sredstvo za roštilje i običnu ribaću četku ,napršćeš i očetkaš sve spadne
 
Nazad
Vrh