MOMOSARIC
Član
To cak i " nije " temperatura , nego nesto.kao zracenje .Evo dokaza. Npr kad budes vani na suncu stojis npr i vruce je , ako sunce zadje za neki oblacic u sekundi ti je prijatnije. Nemoze temp oko tebe tako brzo da se spusti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oblak blokira UV zarčenje i manji deo vidljivog spektra. Najveće deo toplotne energija sa sunca prenosi se infra crvenim zarčenjem i delom vidljivog spektra.To cak i " nije " temperatura , nego nesto.kao zracenje .Evo dokaza. Npr kad budes vani na suncu stojis npr i vruce je , ako sunce zadje za neki oblacic u sekundi ti je prijatnije. Nemoze temp oko tebe tako brzo da se spusti
Aj sad. Baš sa ovakvim ljudima se često raspravljam. "JARADIM NA SUNCU. ŠTA ME BRIGA KOLIKO JE U HLADU!"Ako je temperatura 30 stepeni znači u hladu, na visini od dva metra bla, bla onaj ko skuplja bale slame, vrše u Zmaj kombajnu on je zapravo na tih 50 stepeni ako ne i više.
ko kaze da ima 60 majke ti i ti ga sad tupis totalno
ako se gleda u hladu da ima 38 a ima sigurno,na suncu sigurno przi 44-45 stepeni
o tome koliko ima zaista stepeni nece ni da kazu jer kompletan fizicki rad mora da stane,neznam dal ima u zakonu al vec oko 36-37 stepeni se savetuje vise odmora pa cak i obustavu rada,sad da ne trazim gde i kako pise
e sad kako bi bilo kad bi stvarno objavili da ima 4dana uzastopno 40stepeni
za utorak cak i oni najavljuju 40 ovo kako i ti sam kazes kako se meri po pravilu
znaci na suncu ce zaista biti blize 50
videcemo sta nam stize od srede,cetvrtka jer javljaju neku promenu i kisu
posle ovoga videcemo i kakvu
za 10 jul ako sam dobro video dnevna ide ispod 25 ili oko 25 stepeni
Ima pacijenata. Veruj mi.ko kaze da ima 60 majke ti i ti ga sad tupis totalno
Nema, ako u hladu ima 40 i na suncu ima 40 samo je subjektivni osećaj da ima više jer te zračenje prži direktno!ako se gleda u hladu da ima 38 a ima sigurno,na suncu sigurno przi 44-45 stepeni
znaci na suncu ce zaista biti blize 50
Još jedna od zabluda u nas Srba. Ne postoji apsolutno nikakav zakon koji obavezuje poslodavca da ne goni radnike po suncu. (trebalo bi da bude nešto)o tome koliko ima zaista stepeni nece ni da kazu jer kompletan fizicki rad mora da stane,neznam dal ima u zakonu al vec oko 36-37 stepeni se savetuje vise odmora pa cak i obustavu rada,sad da ne trazim gde i kako pise
e sad kako bi bilo kad bi stvarno objavili da ima 4dana uzastopno 40stepeni
za utorak cak i oni najavljuju 40 ovo kako i ti sam kazes kako se meri po pravilu

Nema, ako u hladu ima 40 i na suncu ima 40 samo je subjektivni osećaj da ima više jer te zračenje prži direktno
Otislo na 39 u rujkanudrugar je slikao danas u rusu u 8 i 20min---31 stepen