Vremenske prilike u 2026. godini

Opet pada ono belo govno - Lala u Somboru :ROFLMAO:
Nije bas kao u Kanadi ali sad je vec smorilo , ovoliko se nisam nalopatao vec odavno 8-)

Opet pada ono belo govno - Lala u Somboru
Nije bas kao u Kanadi ali sad je vec smorilo , ovoliko se nisam nalopatao vec odavno 8-)
Нас је прошли талас прескочио, али је ноћас набацило двадесетак центиметара.
Зимска служба није изненађена, сва расположива механизација је на терену. :osmeh:

97ac7ac769de5f92cac5c5b67b036962.jpg

Da, daaa...
Pola zime se sankamo, skijamo, u močvari igramo hokej. Osamdesetih. Sada nema ni te močvare, presušila, o ledu neću ni da govorim.
Bas tako!
Imali smo neku baru prilicno veliku koja je bila zaledjena od Decembra do kraja Februara! Zadnjih 15 - 20 god je zatrpana sutom, sve sto se srusilo tamo su istovarali! Od 10 ujutru bili na ledu i vracali se kuci po mesecini. Secam se da su stari dosli kasno da nas traze jer nismo znali nikako kuci svratiti!
Lepa su ta vremena bila!

POtpuno isto. Ovako smo mi spremali zaledjenu baru za turnir u "hokeju" : dan ranije , ocistimo snijeg . Led ispod bude hrapav ,plus bude trske kroz njega . Trsku isjecemo . Probijemo jednu rupu malu na sredini leda , ili vise njih zavisi . Onda svi zajedno se pohvatamo i cupkamo a voda kroz tu rupu izlazi i plavi led. Sutradan bude ravno ko staklo. Da to su bila vremena.

Ja sve srecan sto mi klinci prvi put se igraju u snegu i sto ce da spoznaju taj osecaj a ni mi stariji u kuci nesto ne krijemo visestruko odusevljenje. Malo bolje kada razmislim, ranije je bio svake godine pa nismo nesto mnogo obracali paznje na njega.

Nazad
Vrh