Vremenske prilike u 2025-oj godini

Kod nas je počela da pada snoć i za celu noć i ceo dan uspela je da nacrvoljči celih 6 litara. Tako sitne kapi nisam u životu video.

ovde debela kurcina idi u pm.propade 60hektara repice posejane.gledam ove slike snega nemogu da verujem

Врте се ови облаци целу ноћ и дан изнад Смедерева.
Одавно није падала оваква киша, натапача. Ово је злато али мислим да је опет мало.

Pada prava jesenja vec 48 sati bez prestanka. Ovo je trebalo da nam povrati malo vodotokove i podzemne vode. Jutros bio skor pun kisomer, falio 1cm da prelije ne znam koliko to litara moze da bude, popodne ispraznio 20l i videcemo koliko ce da doda do jutra

Većina je pisalo o potopu u Maju zato sam tako napisao 🤦🏻‍♂️
Vremenske prilike su nešto što se najbrže zaboravlja, često se ne priznaju ni egzaktni podaci o tome šta je bilo. To uzrokuje neutemeljene i pogrešne komentare o proteklim vremenskim prilikama kao i "procene" budućih događanja koje mogu sve da budu osim prave procene.
Narod je za takve priče davno osmislio poslovice tipa "Živ mi Todor da se čuje govor" ili "Zbor'te usta da niste pusta". Razvoj modernih tehnologija je samo još bolje omogućio širenje takvih priča što najveći deo komentara-postova na upravo ovoj temi Foruma i potvrđuje.

Preključe, juče i danas ukupno 0 litara. I dalje NE pada. 😁

Priča mi juče jedan kolega, na salašu je ukopavao novi stub za ogradu i na 70 cm dubine je prašina. Citiraću ga: "ne suvo, već prašina". Deficit vode je neverovatan. Naš atar je odavno prazan, ali niko još ne ore, svi čekaju bar 30-50 litara kiše, a nje nema ni u najavi...

Preključe, juče i danas ukupno 0 litara. I dalje NE pada. 😁

Priča mi juče jedan kolega, na salašu je ukopavao novi stub za ogradu i na 70 cm dubine je prašina. Citiraću ga: "ne suvo, već prašina". Deficit vode je neverovatan. Naš atar je odavno prazan, ali niko još ne ore, svi čekaju bar 30-50 litara kiše, a nje nema ni u najavi...
ima sutra najava cak 5 litara za nas gore :) :) :)

ni kod nas niko ne ore,svi cekamo razvoj situacije

ovi sto tanjiraju--sama prasina,njive izgledaju ko u leto atar kad ima prasine 10cm po putu

Nazad
Vrh