Vremenske prilike u 2025-oj godini

Zato sam i pitao rekli mi da sad tuce jak grad u Vrscu.Dodjem kuci i odmah citam ali ne vidim nijednu objavu reko dobro je proslo je bez stete

Ovaj ne misli tako :
Meteorolog Ivan Ristić je objasnio da se dim koji nastao erupcijom nalazi u atmosferi, tačnije daleko od Zemlje ali da ne postoji mogućnost da ga mi udišemo.

"Nije blizu Zemlje, ali je iznad nas. Dobro je da nema oblaka jer bi onda padala kisela kiša koja bi nanela štetu najpre vegetaciji“, rekao je meteorolog.

Nezna on to bas. Povrsno i uopsteno kaze a dugorocno ima vise benefita nego stete . Tlo oko Etne bi trebalo biti sterilno a raspitaj se kakvo je. Isto za vocnjake u blizini termoelektrane. Cuj meteorolog , izmisljeno zanimanje , samo primaju platu
Nike koristi

Kod nas je gotovo sa pšenicom i ječmom...u sledećih 7 8 dana kreće žetva u punom jeku. Nismo dobili ozbiljnu kišu još od sredine maja ,čak ni zahlađenje. Ako ostane ovako suvo još 10dana svi proletnji usevi su završili.

Послато са 23053RN02Y помоћу Тапатока

Kod nas je gotovo i sa kukuruzima posejanim posle 1. Maja, ovi iz ranije setve se za sada dobro drze ali jos koliko ce izdrzati videcemo

Temperaturno okej, ali padavinski jako loše, sa tendencijom katastrofalnog.

Da mi je neko pričao da najnestabilniji deo godine (20 maj-20 jun) može u nekim delovima zemlje da prođe sa 0mm ja bih mu rekao da je lud..ali očigledno je sve više moguće, samo je nebo granica.

Vlaga se transportuje preko severa duboko u Rusiju, ovde samo šugavi anticiklon.

Nazad
Vrh