Vremenske prilike u 2025-oj godini

Мислим да ће преживаре највише да погоди. Воће и поврће се опере, сено тешко...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Kao što napisah pre 6-7 dana...prošla nedelja otvorila sezonu toplotnih talasa, dok će naredna biti nešto blaža sa temp. do 30 stepeni (subota i nedelja nešto preko, oko 32) , ali bez padavina.
Dobra vest je ta, da kako sad modeli stoje, očekivana nestabilnost dolazi od ponedeljka ( 16.06.) koja će doneti popodnevne pljuskove, a u sredu i četvrtak nešto hladnije i većim šansama za padavine tokom celog dana.
Šta će, kome i koliko doneti ostaje lutrija zvana priroda i naše nepoznavanje iste...jer i klimatske promene su deo te prirode.Ostaje da se nadamo da neće biti teških oluja i da će magarac preživeti i dočekati zelene trave.

Ja sam samo rekao da nece usjevima nista faliti. Nismo mi i biljke bas isti organizmi.
Ovaj ne misli tako :
Meteorolog Ivan Ristić je objasnio da se dim koji nastao erupcijom nalazi u atmosferi, tačnije daleko od Zemlje ali da ne postoji mogućnost da ga mi udišemo.

"Nije blizu Zemlje, ali je iznad nas. Dobro je da nema oblaka jer bi onda padala kisela kiša koja bi nanela štetu najpre vegetaciji“, rekao je meteorolog.

Nazad
Vrh