Vremenske prilike u 2025-oj godini

Izvini ali ti još ne znaš šta je suša.
Svakog nesto zeza :geek:
Akii, ili ti Aleksandar, nije decko poljoprivrednik. On zivi i radi u NS, on tako vikendom dodje malo kod dede pa se kao bavi poljoprivredom na 20 jutara soje i nesto malo pasulja. ALI ako je on ta amajlija za kisu ja bih voleo da sto vise pise na forumu.
Ova godina je losa, ali nije da smo bez klipa i zrna soje. Sad vi koji ste u situaciji kao mi prosle godine da necete imati 500 kg soje i 2 t kukuruza vidite sta je susa. Ova godina je ispod proseka daleko, bilo je nekih skromnih padavina u julu i nesto u avgustu, dok je jun bio totalno suv. Za razliku od nekih predela gde nije palo nista ova tri meseca bolje smo prosli.

Grešiš Paore, srednjak padavina za Rijeku ili Pulu (jun, jul, avgust) je 240, odnosno 210mm.

Generalno Istra i sve južnije do Zadra normalno da ima letnje nevere ili oluje kad kad, prava srž leta je tek ispod Šibenika.

Popodne zanimljivo, jaka pruga će se formirati negde na jugu i u maltene čistoj južnoj struji nastaviti ka severu.

Moguce, mada bilo je i kod nas da nije bilo zrna na kukuruzu. Bukvalno se uopste nije ni zametnuo.
Svakom je svoja susa najveca i sad kad bi pitali gde je najveca susa u startu bi se posvadjali :rolleyes:
Najveća suša je od Niša do Leskovca, kad smo mi u Aleksincu dobili kisu u julu i avgustu oni su dobili samo par kapi. U tom delu nisu dobili ozbiljnu kisu (ozbiljnu kisu kad kazem mislim na 15-20l) cele godine. Jos pre mesec dana kukuruz je bio skroz suv bez klipa jedva je izgurao 1-1,5m. Ne znam jel ima neko na forumu iz tog kraja da potvrdi ovo sto pisem.

Nazad
Vrh