Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E pa vidiš i nesejem je više, to sam prepustio stručnjacima poput tebe pošto se ne razumem u ratarstvo a u soju ponajmanje.Srećom pa se nerazumem u soju i njenu tehnologiju uzgajanja i morao sam odustati (shvatio) od nje, srećom pa ima i drugih kultura koje su ipak profitabilnije i sigurnije bar kod nas dok neki i dalje traže tamo de su izgubili ali no.To sto si napisao moze napisati neko ko se ne raazume u ratarstvo, ili konkretnije ne seje soju!
Po jutru-5,6 t.To mi imamo jednom u 100 godina i to ne svugde.Imali ste 3-4t/ha kukuruza ?.
Iznosim prilike za moje mesto, susedno je imalo i preko 7 tona - tako sam čuo za jedan deo njihovog atara. Šimanovci, Mihaljevci su dosta više pokisli i više kisnu godinama u nazad a na 10 - 15 km su od mene. Inače naša zemlja podnosi sušu.Jel mislis da su i kod nas padavine bile ok sa ovim prinosima ?,a bilo je parcela gde je bilo jos gore ....soje su neki tanjirali.
Nije rec o strucnosti nego o ravnomernim padavinama a to kakva ce godina biti niko unapred nece znati!E pa vidiš i nesejem je više, to sam prepustio stručnjacima poput tebe pošto se ne razumem u ratarstvo a u soju ponajmanje.Srećom pa se nerazumem u soju i njenu tehnologiju uzgajanja i morao sam odustati (shvatio) od nje, srećom pa ima i drugih kultura koje su ipak profitabilnije i sigurnije bar kod nas dok neki i dalje traže tamo de su izgubili ali no.
Mi smo na proseku od 4t/k.j u Mihaljevcima, Prhovu, Šimanovcima.
teskoPrevise *eremo svi mi u ovoj temi. Glupi ( koji nisu pokisli ) napadaju pametne ( koji su pokisli ) i kontra. Ljudi su postali jako jako zavidni i zlonamerni, mada nije to slucaj samo kod nas na balkanu. Citam po HU stranicama i tamo je ista prica Zapad koji kisne protiv istoka koji ne kisne.
Svi cemo se mi nekad naci i na pametnoj i na glupoj strani.
I kukuruzu je jako bitna kiša oko Sv.Ilije.Nije rec o strucnosti nego o ravnomernim padavinama a to kakva ce godina biti niko unapred nece znati!
To sto si ti batalio setvu soje ne znaci apsolutno nikakvu pozitivu jer neces znati koja ce kultura u toj godini biti profitabilnija!
A i dalje nisi svestan koliko znaci soji neka kolicina padavina pocetkom Avgusta.
Samo sam se na tvoju tvrdnju nadovezao da ukoliko bi imao iste padavine u Julu bio bi na konju sa prinosima soje!
E tu gresis! Ali, “no”
Padavine 2 Avgusta kukuruzu skoro da vise nista ne znace. Ako do tada se nije formirao i nije nakupio dovoljno vlage za dobar rod, ni te kise mu vise ne znace, pogotovo sto Coci kaze ako je ranije fao grupe!I kukuruzu je jako bitna kiša oko Sv.Ilije.