Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravih jutros da napišem da sam našao u kišomeru 5 litara što je rezultat od juče ujutru do jutros.

Vas dio je najgore prosao.Jel isklasala psenica? Vjerovatno jest.
Ima li sanse ,kad se voda povuce , ako bi bilo jos kisa , da sapere malo klas pa da ostane nesto?
Klasala i cvjetala. Ostaće samo slama a i to će biti povaljano i zamuljeno jer je jak tok vode po njivama i baš je mutna.
Imali smo skoro identičnu situaciju prije nekoliko godina( vrijeme, uzrast pšenice, poplavljen klas) i znam da tu nema ništa. Na nekim njivama nije bila povaljana ali u klasu nabrojim maksimalno 10 zrna. Obično 3-4 i to nekog šuljka.
Nadamo se da će ostati nešto kukuruza. I tu će biti šareno jer će negdje ostati da leži voda, negdje zatrpan muljem a vjerovatno će biti i mjesta da je odnijelo i zemlju i kukuruz.
Problem je i visok vodostaj Save pa sporo odlazi voda a druga stalno pritječe.

AvfOREx.jpg

Meni se sad povecalo na oko 4ha kukuruza pod vodom ,plus mozda jos tolko kad bi se sabrali svi vodolezi na ostalim mjestima plus pola neposijano . Al to nije nista , ovde su najgore prosli koji rade u nebranjenom dijelu Save. Tamo je totalna steta i nevjerujem da ce bit vremena da se i presije jer Sava ostaje jako dugo . Manje rijeke kao Vrbas brzo se i povuku.

Kod nas i dalje beznacajne kolicine. Sve ukupno za ovih 5-6 dana jedva 15 l iz 800 pokusaja. Danas popodne se moglo prskati samo da nije vetar poceo.

Пљас и 9 литара очас посла.

Мислим да је пало и нешто ситно леда, ал' кад те у'вати пљусак на мотору, не можеш да скапираш да ли је само киша или и ситан лед.

Koji razvoji ?,sad dosao sa njive ,gledam ka Beceju,tj tamo neki pravac,grmi i mracno koliko ima oblaka ,takodje ka Sremu noc maltene ,sto potvrdjuje i radarska slika ,samo kod nas nista ....
https://postimages.org/][/url]
JBG-a, baš nemate sreće...
Šta god da ti rečem, neće valjati...
Evo, sad i kod mene pljušti k'o nenormalno, potok teče kroz avliju...
A samo je "ćošak" uvatilo od ovih oblaka...
Mogu misliti kako je u "epicentru"....

https://postimg.cc/Czg15BhN][/url]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh