Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno lije kao iz kabla

Sent from my WP5 using Tapatalk

Htela je da pada ali, nešto je brani .Po radaru ,dva oblačna sistema idu sa juga ,jedan levo ,drugi desno od sela .Kada je prošao selo ,počeo je da se spaja.Baš zanimljivo.Malo je duvalo ,palo par krupnih kapi .

asus keyboard buttons

"Лије као из кабла", "потоп", "киша каква није падала од..."?

Се зезате?

Овде код мене буквално оросило, толико да је у кишомеру остало само пар капи.

Manje - više može se nazvati kišnim majem što je uslov svih uslova za kakvu-takvu rodnu godinu.O ledu, sušnom junu i julu ćemo kasnije ;) .
Elem, period nestabilnog i relativno kišnog vremena prestaje...još u četvrtak oblačno sa mestimičnom kišom, od petka temp. idu polako gore i sunčani i nasmijani dani (što bi rekao Čola) su pred nama.Tako će ostati do sledećeg četvrtka kada ponovo dolazi nestabilno vreme sa čestim poslepodnevnim pljuskovima...

Јутрос су ор о и кишовито вода лежи по целој авлији, а сада грануло сунце милина једна.

"Лије као из кабла", "потоп", "киша каква није падала од..."?

Се зезате?

Овде код мене буквално оросило, толико да је у кишомеру остало само пар капи.
I ja mislim da se zezaju,kakav pljusak .....ovde u vukojebini ni kapi naravno.

Ti si Arkadije onda jako srećan čovek, možeš i danas da prskaš pšenicu bez problema, a mi jok, ima blata po njivama a i vode u doljama.

Evo rezultata kiše od jutros:
832a5a5cdf6706c15e121ea44c38278c.jpg

Prva ozbiljnija kiša ovog proleća, do sad sve nešto kilavilo litra-dve-5....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Zvanicna merna stanica na 5 km od Sakula pokazuje koliko smo iskisli . Merenje je od juce od 7:00 do danas do 7:00 .
Screenshot-2023-05-17-13-10-26-735-com-android-chrome.jpg

Cijedi se još poneka kap što je zaostala. Voda raste i dalje a po najavi dolazi još jedan jači val iz pravca Bihaća.
Zatvoren granični prelaz i cesta prema Dubici.
Pšenica i ječam su završili za ovu sezonu. Osim drveća ili živice u polju se ništa ne zeleni.

Vas dio je najgore prosao.Jel isklasala psenica? Vjerovatno jest.
Ima li sanse ,kad se voda povuce , ako bi bilo jos kisa , da sapere malo klas pa da ostane nesto?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh