Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
И ја сам ту, трећи фртаљ Иве Лоле.

Некако ми се чини да код мене у авлији није засуло као на твојим сликама.

Juče ništa, ali pretpostavio sam da će severno biti neki za'eb... Mnogo mračno bilo 😱

Moram novi kišomer d'uzmem, ovaj puk'o od zadnjeg mraza 🙄

Pa tako je to kod nas,izgleda kao da ce biti smak sveta i padne desetak litara,a negde ne padne ni par litara.To je Vojvodina,nasa klima i dole po Srbiji ,dva sveta,dve drzave....Ne prestajem da mislim sta ce biti tokom leta kad je najvise potrebno padavina,prosle godine nas kisa obilazila nenormalno.

И ја сам ту, трећи фртаљ Иве Лоле.

Некако ми се чини да код мене у авлији није засуло као на твојим сликама.
Nisi gledao gde treba ( gde se kisa i led najvise skupljaju 😉 ) . A i Ivo Lole je bio izgleda bolji covek od Zarka Zrenjanina 😁

Kako lepo vidi model u zbirnim padavinama za nedelju dana ovu rupu kao rezultat košavskog strujanja na visini:
aa6c375c153683a40c679c02607ecb4e.jpg

Ovo za sad mi se cini extra prolece sa padavinama za psenicu, jecam i beli luk tj jesenje kulture. Trebalo bi da bude ok prinos. Za kukuruz i suncokret ce vidimo jun i jul kako se pokazu, moze da bude i rodna godina....

Juče jedna litra iz nekog zalutalog oblaka. Danas još uvek ništa, a vidim i da su u prognozama smanjene padavine za moj kraj.

U Surčinu jak pljusak jedno pola sata, zagrmelo par puta i po koje zrno leda u drugom naletu...

Kasnije par puta po par slabijih naleta, ali muški se ispadala 💪

Samo da ne krene kao prosle godine sve da nas obilazi u tri lepe ....evo danas pratim oblacnost od jutros,sve od Rumunije dolazi,ali jos ni kapi ovde ....a nekad smo imali sigurne kise sa njixove strane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh