Bilo je sve od nafte u početku, do 90-ih, a do danas to od nafte spade na 11%. A i zalihe su na kraju, bar sam Dubai.
Nego su oni onaj klasičan primer kao i za bogatog čoveka, “Za prvi milion me ne pitaj, za ostalo lako”. Imali lovu da krenu, uvideli prednost zapadnog sistema i kapitalizma, takođe kao i Švajcarci rekli bogatašima ‘ajte vi lepo sa vašim parama (kakve god stečene bile) kod nas i ne brinite ništa. Sada samo pametno razvijaju druge grane (turizam, trgovinu, aviosaobraćaj i slično). Konkretno poljoprivreda, da slažem se, više njima kao da imponuje i za “prestiž” da se pohvale da nešto mogu i sami da proizvedu. No je poenta da i za to malo ih podržavaju i pumpaju (država) dok ovde kod nas uglavnom može covek i da crkne ne bi oni dali ni 5 banki!
Nego šta je tu glavna stvar. Nažalost, nepravda. Ne prema nama nego prema ovim jadnim Nepalcima, Pakistancima, ovima iz Šri Lanke, Filipina itd..
Oni ljudi im sve ovo podigoše i sagradiše, nigde nijednog Arapina ili belca na gradilištu na onoj vrelini. Što me to podsetilo i na ljude iz Afrike kada se Amerika gradila…
A danas je bilo divnih 45C, do jutra svega 10-ak manje..