Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas lijep sunčan dan. Ugodno toplo sa malo zapadnog vjetra.
Divota biti vani u vrijeme kad se priroda budi.

Ne nisam naravno .Mada rano i planiram ako mogne . Da se bolje unese u zemlju kisom a i jos pred sjetvu plitka priprema . Zna poslije sjetve da nebude kise duze pa jako slabo djeluje

Jesi ti ovo radio več ili probaš.Što se tiče vremena tj vlage smatram da je ok ,ali ni klijanci ne kreću ,kako se najavljuje neče ni skoro koliko misliš da če trajati dejstvo senkora i M?
Mada nigde nema tača podatak koliko zemljišna hemija deluje u zemlji.Desilo mi se pret prošle g na jednoj novoj arendi da sam zatekao strnjište u korovu ko u prašuminije se Rajko video,totalisao ,mada je več bacilo seme sve ,tanjirao i uzorao.Posejao suncokret i prskao na crno ,zbog slabog efekta i nedostatka padavina prskao sam i pulsarom i fokusom tako ,pošto je kiše bilo tamo do jula ko naručene izgleda je delovala ta zemljišna, bila njiva kao pista.Gde nije išlo zemljišnih bilo korova,ne strašno ali je bilo iako je urađen tretman sa pulsarom.
Tako da sam zakljućio da se ipak kiša aktivirala u kasnijim periodima.

Veci deo prosle godine je tako bilo kod nas,a i sad nastavljamo tradiciju..Samo da se ne okisa previse April ako bude da pada odjednom,nek pada posle u Maju itd ...

Kod nas u ovo vreme lane bilo suvo,ceo april a maj mesec u par navrata 2-3 l ,2-3 maj 10 l ,jednom 6 l,do pred jun kad je napokon nakvasila.

Mnogo puta se desi da ovdje kod mene bude par cenat snijega a vec u Lisnjoj a pogotovo u Prnjavoru samo kisa....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh