Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
По том веровању данас је јул,сутра август,изгледа да смо наје..ли !?Ima narodno verovanje da ako izmedju dva bozica pada kisa, svaki kisovit dan je jedan mesec. Ako je prema tome prvi deo sledece godine ce biti kisovit.
Isto je i pred katolički Božić.12 dana.I poprilično je tačna prognoza.Po tome i dobar deo juna će biti suv (kraj juna)По том веровању данас је јул,сутра август,изгледа да смо наје..ли !?
Videćeš,pa se čujemo sledeće leto ako Bog da.Vidim malo pre kišomer i u njemu 3 litre od noćas sinoć.
Inače što se tiče narodnog verovanja, bilo bi suviše jednostavno da bi bilo realno.
Slično vreme bude u oba slučaja.Које веровање важи за Руско Село !?
Пола села католика а пола православаца !?
Sa 600lit tokom cele sezone možemo da prođemo solidno ako je raspored dobar a sa 700-800lit to je ekstra godina za naš teren pa i ako leto malo zasuši ali sa tim količinama mi imamo rezerve koje naša zemlja ume lepo da iskoristi.U stvari , ucinilo mi se da i nije neki prosjek, da bi trebalo vise. Mozda si u pravu
Izgleda da ce ove godine opet biti jezero.Polako dolaze podzemne vodeKod mene prosle godine jezero a sada 3m do vode u bunaru