Vremenske prilike u 2020-oj godini

Ja se nadam da ću uspeti kukuruze da skinem do tad...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

U mome kraju na sve strane po njivama lezi voda, cisto sumnjam da ce se pre srijede moci nesto raditi

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Isto ovde , skino sam doduse kriticne njive nize , ostalo mi dosta soje , ali suvlja mjesta , jedino 3.5ha kukuruza bukvaljo na obal8 Vrbasa , desetak dana na ivici noza da prelije , bice trka

Ustadoh jutros oko pola 7, virim kroz prozor kad ono...
Prva ovojesenja magla...
Trenutno se polako probija Sunce, sve je mokro, čak i papuče što ostavih sinoć napolju pod nadstrešnicom...
Moram da vadim nove "paradne" papuče iz kredenca...
Planiram malo u skitnju po selu...

Jesu otkazali ali i smanjili kolicine. Bilo bi dobro da jos 10 dana bude suvo. Ajde neka se Kimi javi i kaze nama svima sta nas ceka u narednih 7 dana.

Bilo bi dobro da padne u nedelju desetak litara,dotle ce kod nas po ataru dosta psenica biti posejano,bez kise nzm kakvo ce nicanje biti jer se prasi u setvi.

Da se skidaju usevi Xd,e jbg da ste imali losu godinu kao i mi ,sad bi i vi skoro sve posejali pa i nesto zimskog oranja odradili :p.Gledam modele za sutra,neki od podna kazu kisa,neki tek predvece,bar da izvaljam sto sam danas sejao i posle mi ostane jos par hektara i auf wierdesehen za ovu godinu,ne ponovila se.

Da se skidaju usevi Xd,e jbg da ste imali losu godinu kao i mi ,sad bi i vi skoro sve posejali pa i nesto zimskog oranja odradili :p.Gledam modele za sutra,neki od podna kazu kisa,neki tek predvece,bar da izvaljam sto sam danas sejao i posle mi ostane jos par hektara i auf wierdesehen za ovu godinu,ne ponovila se.
Koliko ste imali kukuruza posto neki kukaju a nece da kazu koliko su imali

Pa kod nas na prvoj klasi su ljudi skidali 7-8t/ha ,onaj pioneer sto sam postavljao slike je jedva prebacio 5t/ha,0164-0216,mogao je da se skida krajem avgusta u jusu,kao i dosta drugih kukuruza,samo ga jos nisu kupovali.Mozda je bilo boljih prinosa,a bilo je sigurno i gorih,3-4t po ha znam sigurno da se skidalo.Bilo bi svima lakse da je i psenica imala lepe prinose,a mislim da je bila jos gora od kukuruza.

Nazad
Vrh