Vremenske prilike u 2020-oj godini

Žao mi je što nisam slikao ,raste nenormalno.Plus ,naše pšenice su skinute odavno.

Mi sutra prskamo, mislim da cu ove godine morati 2x da prskam... Poludeo sirak, a i samorast suncokreta ga stiže...

Ja sam danas prskao strnjiste Totalom, divlji suncokret, sirak i divlja konoplja su izrasli nenormalno. Jos je u ataru palo dobrih 20 l kise pre neki dan. Dok sam prskao kramponi su tonuli u zemlju. Sledece nedelje cu ugariti i spremam zemlju za setvu deteline.

Krusevac sa 187mm i Smederevska Palanka sa 142mm kise u ovom Julu definitivno prednjace,bas iznad proseka,gledano dvomesecna ili cak i tromesecna kolicina padavina u jednom mesecu. Ali nije kraj,u petak uz lokalni razvoj oblacnosti su moguci kratkotrajni,ali i dugotrajni pljuskovi sa grmljavinom i moguce su i vremenske nepogode zbog visoke temperature,tako da ce delovi centralne i zapadne srbije uglavnom dobiti nove padavine. Novo naoblacenje sa padavinama otprilike posle 4 avgusta.

Za Vojvodinu ne,koliko vidim po radarima moguca je kisa ispod Bg-a samo.Za nas gore se nadam da ce da se odrze padavine za utorak-sreda koje najavljuju bogami vec nekoliko dana unazad.

@caco
Ne bih znao,ne izlazim napolje :D,samo ranije ujutru i predvece radimo ako se nesto ima,inace ceo dan na suncu po ovakvim temperaturama nije ni za nas mlade a kamoli starije.

Nazad
Vrh