Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas me neka rosulja prekinula u oranju. Trebace jos dosta kise od ovih da nadoknadi vlagu. Palo 35l 7-8.11 i prekjuce 15l a izmedju te dve kise 13l iz 3 puta.Probao danas da orem tezu zemlju strniste i dosta to tesko ide jos uvek. Kukuruziste ne smem ni da probam za sad na toj tezoj zemlji.
Valjda ce da se nakupi nocas i sutra jos nesto mada kako mi se cini mrka kapa od nekih ozbiljnih kolicina.
 
Brankoviću na te 43l ćeš valjda dodati i još koju litru za ovo što najavljuju od popodneva do sutra ujutru. Posle ovoga je najava lepog vremena bez padavina i nema niskih temp. Još kad bi bilo bez košave.
Danas je palo još nešto malo,da li će biti još,ne znam...
Čujem da su neki probali da oru i kažu da ide teško. Ja još nisam ni počeo,trebalo bi krajem nedelje.
 
Po izveštaju meteo-stanice kod mene u kraju je palo svega 40ak litara kiše za ceo novembar...

Danas je u par navrata padala jaka kiša i baš je dosta zahladnelo večeras... Svega je +1'c i bilo je kratkotrajne susnežice pre 20ak minuta, a najavljeno je da je bude još u toku noći do jutra...
 
Nista ovo topi se odmah,jedino sto se bele krovovi nista drugo

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Brankoviću mislim da je od juče popodne pa sve do jutros ipak napadalo bar preko 15l. Tako da na one 43 to je baš lepa količina. I ja ću probati krajem nedelje i da vidim kako ide s oranjem. Ovih dana će se odozgo prosušiti pa će moći da se ide, a i vlaga će se spusti još dublje dole.
 
Ovde bilo samo samo slabe susnežice, dva stepena je u plusu i ima red sunca ☀ pa red oblaka 🌥...
 
U Subotu ovde najavljuju opet neku kisu, tako da u Petak jos 7 kj da okoncamo za ovu god. Bas me zanima kako ce ici jer to smo ostavili da ne polomimo plugove.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh