Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

IMT577dv

Član
Učlanjen(a)
19 Nov 2012
Poruka
3.022
Lokacija
Cuprija
Pre sat vremena gledao 21l, od tad je padala umereno. Videcemo ujutru konacan bilans. Ako po ataru nije bilo leda na pocetku kad je krenulo i kad je bila jaka grmljavina onda smo super prosli. Zlata vredna.
 

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
3.382
Lokacija
Neuzina
Mi imamo jos sanse za sutra uvece,ovo za danas nas sve obislo,malo i promasaj prognoze,dali neka upozorenja za severni Banat,a po radarima nista nije bilo,ni kod njih ,ni ovde,ni u siroj okolini.
 

Spajki

Član
Učlanjen(a)
11 Okt 2009
Poruka
4.857
Lokacija
Bečej
Juce usralo da se ne moze presovati slama i nista vise osim toga.Sve nas obilazi u širokom luku.
 

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
3.382
Lokacija
Neuzina
Prosle godine u ovo vreme,no mozda nesto ranije,su prestale kise,bilo je sve idealno do otprilike kraja svetskog prvenstva u Russia,tj bilo je i bolje nego ove godine ,nisu njive plivale toliko kad su usevi tek nikli da bi sad imali parcela polu supljih,ili sa extremno razlicitim razvojem useva na samim parcelama...Svejedno,plasim se da i sad se ne ponovi prosla godina,kad je kisa najpotrebnija ,ona izostane.
 

Petar 90

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
4.431
Lokacija
Jagodina
Lelelel pala kisa i kod nas,20l u kisomeru,zadovoljan

Послато са TA-1021 помоћу Тапатока
 

LTZ T-40

Član
Učlanjen(a)
17 Dec 2009
Poruka
701
Lokacija
Sombor
Sad bi vec dobro dosla jedna kisa, u julu je bilo 10ak litara do sad...

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
7.039
Lokacija
Srbobran
Србобранци како је прошло на сегединцу и кипово?
Дукеј који радар пратиш
Добра киша тамо пала без ветра и леда тако чујем

- - - - - - - - - -



Неки делови добро кисну већ пар пута док неке упорно заобилази овога пута је покисао само један део Србобрана



Danas smo išli na vašar u Topolu preko segedinca, i jedno 10km severnije od Srbobrana prema Bačkoj Topoli (Kipovo) je pala lepa kiša, ne znam koliko ali je zemlja još mokra. Na žalost bilo je i leda, kukuruzi su prilično isfronclani dok se na soji ne primećuje toliko šteta. Srećom nije širok pojas gde je tukao led. U drugim delovima atara je bilo simbolično kiše, u samom Srbobranu 1,5 litra.

Pratim RHMZ radar, jer se pokazao kao najprecizniji. Osim toga na RHMZ radarskoj slici su nacrtane linije razgraničenja različitih radarskih područja koje se kod nas poklapaju sa linijom opštine. Kad uporediš konture tih linija radarskih područja sa prostornim planom opštine, pa još uz pomoć ucrtanog Velikog Bačkog kanala savršeno precizno na toj rhmz radarskoj slici mogu da pozicioniram naš atar. Tako sam juče odmah znao da je preko kipova prešao ozbiljan oblak, ali i da ostali delovi atara nisu bili te sreće...
 

mikulaš

Član
Učlanjen(a)
4 Feb 2010
Poruka
1.001
Lokacija
Padina
U Padini juće palo 3 litre. Loše nam se piše zemlja suva ko barut a kiše u narednih dve nedelje nema na vidiku, sada kad krenu vrućine biće zanimljivo za kukuruz :sta:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh