sova
Član
Na kraju...tuki.....mozda max. 2 litre, samo mi sjebalo danas prevrnutu lucerku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U Vijetnamu gde su godinama ratovali verujem da su svasta radili. Nisam mislio da ne mogu da uticu na vreme ni u kom smislu vec sam ciljao na to da ne cine to nama.Vidim da neki ne mogu da poveruju da je moguce kontrolisati vremenske prilike ili neprilike. Setite se samo da su Amerikanci to radili jos u Vijetnamu.
Sadnja suma jeste dobra ideja i to podrzavam. Medjutim ovde kod mene gde god pogledam sume, a kap kise nije pala ko zna od kad. Znaci nije do toga. Bilo je par dana u najavi slabe kise, a jedan dan cak pljuskovi sa grmljavinom, ali kad dodje taj dan jednostavno nista. Oblak nekako nestane i ni kap.
Ja jos uvek cekam da nam ovo cudo stigne. Dokle je stigao?Opasan ciklon se diže iz Tunisa i Alžira na sever preko Sredozemlja. Sva sreća počeće i lagano da slabi, inače bi bio pravi potop.
Delovima juga Italije ne gine i do 300 litara kiše.
Biće tu ponovo peska na izvoz, kojeg taj ciklon pumpa ka nama na svojoj prednjoj strani, naravno uz dosta toplote kod nas:
Kako će biti kada nam se primakne, ostajemo da pratimo.
Ajd onda bolje pare sto ulazemo za navodnje da skupimo svi i da posaljemo Amerima da daju kisu . Nisu to male pare , neka da ko kolko moze . Jedino se plasim da im ove gazde bazena nisu vec dali pare za susu ??
Hvala ti kimi na vremenu sto izdvojis za nas.Da da Markokg, to je upravo taj ciklon. Dovoljno je blizu da krene da utiče na vreme na Balkanu, posebno na krajnjem zapadu.
Kod nas sutra i prekosutra mahom rub svega, zbog jake košave-Krajnji zapad, jugozapad i zapad Vojvodine dobiju jedino mahom nešto.
E onda od petka slabljenjem vetra to se širi i na ostatak zemlje. Ipak, ostaje košavsko strujanje na visini, pa će padavine dolaziti sa jugoistoka/istoka. Najviše će ih dobiti navetrene planinske strane zapada i jugozapada zemlje (100-ak litara) a najmanje kranji istok zemlje.
Uu ako nam dolazi kisa preko granice uvek dolazi potop!Hoće Barbu, ne brini.
Što neko već reče, južni Banat kad krene, lako on pretekne sve po dobijenoj kiši. Silaziće "rumunke" sa Karpata tako da treba očekivati akciju što se kaže.
Što je najbitnije, nestabilnih dana biće više u nizu tako da eto šanse da svi poberu lepe padavine.