Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
За задња 24 часа је спала око 6цм....јуче је то било око 15 часова.Moj komsija je posejao psenicu u Ljutovu za one koji neznaju to je nebranjeni deo do reke Tise.Kaze komsija jos dok je njegov pokojni otac radio zemlju kad god poseje psenicu tamo voda se izlije.Tisa raste i bice cupavo ali ja sam optimista zahvaljujuci proslogodisnjoj susi svi kanali su suvi i nema podzemne vode tako da ja mislim {moguce da gresim} da ce proci bez izlivanja.izvinjavam se za off
Редовна брана са капијама за регулисање горњег тока Тисе, има и преводницу за пловила. Превасходно је направљена ради продуживања пловног тока Тисе тј. подизање нивоа воде, пуштена у рад 1976. године. Било је у плану да се ставе и хидро турбине за производњу електричне енергије али се од тога одустало. Наравно и преко ње је подигнут мост који спаја коловозом Нови Бечеј и Бечеј, некадашња магистрала ако ме сећање служи Кикинда - Сомбор - Осијек.Napokon sunčano i vedro jutro u celoj Srbiji... toga nije bilo punih 12 dana da svuda bude vedro.
P.S Što se te Tise tiče, na automatskim hidrološkim stanica postoji stanica- "Brana novi Bečej". Kakva je to brana na ravničarskoj reci u niziji ?
Iz te backe nista dobro nije doslo.Редовна брана са капијама за регулисање горњег тока Тисе, има и преводницу за пловила. Превасходно је направљена ради продуживања пловног тока Тисе тј. подизање нивоа воде, пуштена у рад 1976. године. Било је у плану да се ставе и хидро турбине за производњу електричне енергије али се од тога одустало. Наравно и преко ње је подигнут мост који спаја коловозом Нови Бечеј и Бечеј, некадашња магистрала ако ме сећање служи Кикинда - Сомбор - Осијек.
Постоји легенда да су са бачке стране стављене дрвене греде, да не би рђа прелазила у Банат.
Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга