Pa zar nije tako ?
U vezi ovih bujica i poplava... mislim, meni je žao ljudi kao pojma i živih bića.... ali brate, ide prilog o poplavi i izlivanju nekog potoka, a kuće nasađane tik uz njega, maltene samo što nisu u koritu potoka/rečice. Pa mislim, ne razumem, gde je logika ? Šta sad, ako su tu kuće, nema zbog njih pravo potok da se izlije.. ne razumem. Neću uopšte da ulazim tu u priču o našoj aljkavost, zatrpavanju istih smećem raznih vrsta, neodržavanjem, odnosno klasičnim srpskim problemima. Poenta je da se zna da u našim predelima vode (posebno manje, dakle rečice i potoci) imaju izrazito bujični karatker... vi i da ga očistite i održavate kao u Švajcarskoj, džaba vam, kad tad će pasti tolika kiša da ni vaša zaštita neće moći da spreči izlivanje.
Leti, uprži ona suša, kiše ni na vidiku... "Eto, upalili Harp, Rusi gađali oblake, Ameri prskaju iz aviona", hoće da nam satru seme i slično.
Krenu kiše, voda, poplave... "Evo, namestili oblake na nas, hoće da nas potope da se podavimo, da nam struli sve od vlage da pocrkamo od gladi"
Pa mislim stvarno... vazda bitno da je neko drugi kriv.