Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto sam rekao u gradu bio potop, a na salasu naravno 0 litara

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Kod mene u Padini definitivno se ponavlja prošla katastrofalna godina za poljorivredu, u poslednjih 20 dana je palo 4 litra kiše a temperature preko dana previsoke. Pšenica je spržena iako je do pre 10 dana obećavala odličan prinos, sada je potpuno suva i za par dana počinje žetva a prinos će najverovatnije biti ispod proseka. Dok kukuruz već sada početkom juna počinje da se uvuja. I ako u skorije vreme nepadne dobra kiša (koje u najavi nema) obrali smo bostan za zelena :)

Kod nas danas takav pljusak u centru grada 15l kise za nekih pola sata maximum u mojem naselju je bilo oko 7l,a kod mene ni kapi kise jos kolega zove koji zivi na nekih 500-600m od mene i pita koliko je palo ja reko 3 kapi i covek mi nije verovao sedne na biciklo i dodje da vidi kaze ovo u zivotu nisam video.A ja baksuz odem do grada mopedom kad me je uhvatio pljusak jedva sam uspeo da se sakrijem pod autobusko stajaliste.

Od 3 do pola 4 u selu i jednom delu atara pljusak (oko 5l. mršavo al daj šta daš),ali i dobar deo atara tek po koju kap dobio... Žita spržena,grašak takođe,repica trcava,kukuruz se uvija a suncokret nzm... Hebo konju mater i onom ko je rek'o da ne mogu dve godine zaredom biti sušne!

9j2gap.jpg
2e3rc0m.jpg
2zf05fa.jpg
. код мене данас око 4 сата прави потоп, а само мало даље незапамћен град.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh